Dom där "flockledarna".

Skulle nog vilja påstå att majoriteten av alla på AOH kan placeras i någon av följande kategorier: Korkad, självgod, pretentiös och hysterisk. Alla är sååå duktiga, deras hundar gör aaaaaldrig fel. Värst är ändå Tala-hund-språk-och-var-en-flockledare-förespråkarna (dom ska in i korkadkategorin)

  "Jag gör som en hund skulle göra om min valp biter, fast istället för att använda tänderna tar jag hunden om nosen och säger nej." På vilket sätt finns det någon som helst likhet mellan en tik som hugger valpen över nosen och morrar när den är för hårdhänt? En hand och ett nej är kanske en efterapning men inte samma sak. Du är "bara" en människa som hindrar den från att göra något. Att hunden tillslut förstår är inte så konstigt, dom är lättlärda och följer gärna det beteende som lönar sig. Tex att inte tugga på vad det nu än var och få ett "Bra!" och en godis/klapp. Människor har över huvudtaget inga fysiska möjligheter att "tala hundspråk". Jag blir irriterad av att folk ens kan tro det. Suck!

  Sen dom som tjatar och tjatar om att "Om du är en bra ledare för din hund kommer den inte slåss med eller visa aggressivitet mot andra hundar/dra i kopplet/hitta på hyss/stjäla från bordet/över huvudtaget vara olydig osv osv".

  Först och främst undrar jag vad det är för flock ni tror ni bildat? Som jag förstår det ska era hundar inte varna eller försvara flocken/reviret. Dom har troligtvis inga valpar att fostra eftersom gemene man inte är uppfödare eller går igenom allt för många hundar under sin livstid. Dom ska heller inte bidra till flockens försörjning eftersom den delen sköter matte/husse också. Det finns alltså bara en individ som har en funktionell roll.


I naturen skulle en sån gruppbildning aldrig någonsin uppstå. Vilket i och för sig inte är en plats där våra tamhundar hör hemma. Men i och med att de flesta som är anhängare av flockledarmetoden hänvisar till att hunden har sitt ursprung ur vargen så måste det väl vara där ifrån de anser att hundars flockbeteende kommer? Men i en vargflock har alla uppgifter och fyller viktiga funktioner för varandra. Tex genom att varna/försvara/fostra/jaga.


Eftersom flockledarförespråkarna tar ifrån sina hundar allt ansvar och all rätt till engagemang i flocken så kan dom uppenbarligen inte anse att det är viktigt för hunden att få känna sig delaktig. Om hunden inte har något behov av att vara delaktig varför skulle den alls vilja ingå i en flock eller behöva en flockledare?


Jaja, idioter kommer det alltid finnas och eftersom det inte är någon vits att diskutera med dom får jag spy galla här istället.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0