...

Färdigchillat i parken för idag. Jag och Figaro gled runt och kände oss somriga. I alla fall jag. Figaro kände sig nog mest överhettad för det är för varmt i solen för honom. Så vi gick och badade. Han är lite mesig och vill helst inte gå längre ut än att han kan bottna. Råkade slänga bollen lite för lång och det var på håret att jag fick hämta den själv. Så man kan väl säga att jag som inte badade alls var den mest mesiga, egentligen.

  M gjorde oss sällskap en stund, vi åt glass, jävligt mycket glass. Och det var som vanligt inte så jättegott som man föreställer sig att det ska vara. Men rätt okej ändå.


Det ser förjävligt ut i parken just nu. Det ligger både skräp och människor överallt. Jag blir förbannad, så svårt är det inte att slänga skiten man släpar med sig upp i parken. Okej att det blir fullt i papperskorgarna så man får ställa påsar bredvid och sen kommer fåglar och river runt. Men när det mitt i lejongropen ligger tidningspapper, burkar, grillar, spritflaskor osv. osv. trots att det står en stor jävla konteiner där, ja då undrar man vad fan det är för dumhuvuden som bor i Norrköping!






Komp.

Jag älskar att gå hem tidigare från jobbet. Det är lika najs som det var med oväntad håltimme i plugget. Eller kanske inte fullt lika najs eftersom man förlorar lite pengar på det, men nästan. Egentligen är det ju korkat att gå hem den här helgen för det är ju storghelgsOB. Men det skiter jag helt enkelt i!

  Nu borde man hitta på något. Ska börja med att byta om i alla fall för det är så varmt ute att det inte funkar med feta jeans och långärmad tröja. Sen vore det inte så dumt med en glass. Eller kanske en islatte. Eller kanske både och....


...

Jag tänkte jag skulle försöka mig på lite egen designe. Det var skitsvårt faktiskt. Inte alls lätt. Inte kunde jag göra en riktigt snygg bild att ha som header heller. Jag fick helt enkelt ta dom finaste bilderna som fanns till hands och det blev förstås på djuren. 

Äntligen hemma!

Det har varit en lång dag! Ikanohuset har blivit väldigt mycket större sen jag senast var där. Så stort att jag han bli trött i benen innan vi kommit fram till IKEAS ingång. Det kändes lite hårt.

  Jag har inte fyndat. Ett fynd ska väl ändå vara något billigt och bra. jag har definitivt inte handlat billigt idag! Två klädesplagg för närmare 900:-. Det är dyyyyyyyyrt! Men jag har efter många år insatt att det faktiskt lönar sig att köpa dyra kläder som jag tycker är riktigt fina istället för billiga, halvhyfsade som jag så fort jag kommer hem ångar att jag köpt. Så det blev en jättefin liten klänning och en lång skjorta med resår i midjan och fint broderi på fållen.


På IKEA blev det riktigt billigt! Typ 120:- bara. Det tycker jag var stångt gjort med tanke på att man lätt drabbas av ett hysteriskt habegär efter saker man i allra högsta grad inte har användning för. Jag köpte vinglas för det behövs verkligen. Sen hittade jag en söt råtta som var i stort behov av ett nytt hem och så lite annan skit.


Nu håller jag på och inviger ett av de nya vinglasen med ett gott och kravmärkt Sydafrikanskt vin. Lagom strävt och med bra eftersmak. Det har antagligen en antydning av grön banan, hästbajs och röda bär i smaken också, om man frågar en expert.=)





Dåligt väder.

Det händer att jag blir på oresonligt dåligt humör över saker det inte finns någon anledning att hänga upp sig på. Som idag, jag är ledig, hurra hurra! Men vad fan hände med det fina vädret? Och fast jag vet att det absolut inte har något med mitt arbetsschema att göra så känns det som om vädret har en egen shecmaläggare och denne lägger ett fett jävla regnmoln över Norrköping varje gång jag är ledig!>:(


Men nu ska jag till IKEA med M.


Sova.

Det är värdelöst att sluta jobba klockan 22. Riktigt värdelöst! Mest för att jag faktiskt vill ligga i sängen då. Visst om jag trampar på som ett skållat troll på väg hem kan jag (om inte kedjan hoppar, vilket den gör i princip jämt) vara hemma kvart över och i säng senast halv elva. Bara det att då är jag så uppstressad och andfådd och jag ändå inte kan somna.

  Jag tycker det är lagom att spendera 9 timmar per dygn i sängen. Sovandes. Absolut minst 8.5. Dessutom vill jag gå upp senast sju på morgonen. Det är en omöjlig ekvation. Därför hatar jag mitt jobb. Och av massa andra anledningar också men man hör ju massa hemskheter om folk som får sparken på grund av facebook och skit så det är väl bäst att hålla det utanför internet.

  Borstar jag tänderna och fixar allt annat införsänggångsgöra på två minuter och somnar så fort jag lägger mig får jag min minimisömn. Bäst att sätta fart.


Seg.

Idag orkar jag inte göra någonting alls. Det är rätt surt att veta att om dom där jävla schemaläggarna inte lagt ett kvällspass på min dagvecka så hade jag varit hemma från jobbet om 45 minuter istället för på väg till det.=(


Vi var iväg en sväng till Myrorna tidigare idag och hittade en vansinnigt söt kaffekvarn. Nu är jag uppe i ett antal av tre. Kanske borde bli en samlare. Tyvärr har vi lite för ont om plats för ett större antal. Hittade också ett litet skrin som jag inte har en aning om vad jag ska ha till, men det var fint och vi behövde komma upp i minst 100:- för att slippa kortavgiften (som dom egentligen inte får ta ut).


Nu är jag hungrig igen fast jag åt två mackor för bara drygt en timme sedan. Får satsa på en till kopp kaffe. Sen ska jag försöka sluta stirra på telefonen och hoppas att dom antingen ska ringa från mitt nuvarande jobb och säga "Hej! Vi tycker du har gjort ett så himla bra jobb sista tiden att du får ledigt med lön resten av veckan!" eller från jobbet jag sökt och säga" Hej! Din ansökan var så fenomenalt bra att du får jobbet utan intervju och med tre betalda semesterveckor i sommar!".



På stan och sånt.

Idag har jag gått på stan. Ska man gå på stan ska man helst gå ensam för det är så jävla jobbigt att anpassa sig efter någon annan. Nackdelen är förstås att man inte kan få smakråd eller har någon att peka ut konstiga människor för. Jätteomoget ja, ja men halva nöjet med att gå på stan är ju att häpnas och förfasas över sina medmänniskor. Hur fan ska man annars få känna sig normal och snygg?

  Den andra halvan av nöjet är att ta en latte på Coffy house by George medan man skriver ett vykort (den här gången inhandlat på Kontorab) eller två. Om man nu har så många att skriva vykort till. Jag skrev ett idag. Utöver vykort hittade jag en skjorta på Indiska och en ny dagbok på Akademibokhandeln. Den var väldigt prickig och blommig och mycket större än vad jag tänkt mig men den slog upp sig så bra och hade ränder på båda sidorna, så jag slog till


Det blev en väldigt, väldigt sen lunch i parken också. Sallad med mozzarella, lufttorkad skinka och soltorkade tomater, till det intog vi ett par glas lätt kyld äppeljuice, färskpressad. Sweet!

  Naturligtvis tog det bara fem minuter från det att vi slagit oss ner tills TjockAston och hans jobbiga husse dök upp.>:( Han smyger fan i mig alltid omkring i buskagen och stör en! Men han höll sig faktiskt på lite avstånd den här gången. Troligen för han redan hade ett sällskap att trakassera.


Avslutade picknicken med lite fotboll. Figaro gjorde sitt bästa för att avliva bollen men den här verkar, peppar, peppar vara tåligare än dom förra. May they rest in peace.



Ring klocka, ring!

Jag fattar inte vad det är som försiggår! Vaknade i morse, klockan var strax efter sex. Kom på att jag inte ställt alarmet så jag ställde det på sju och konstaterade nöjt att det var 53 minuter tills jag skulle gå upp. Och då menar jag inte att jag räknade ut det i huvudet (vilket jag skulle kunnat göra) utan jag ser på min telefon hur lång tid det är kvar tills klockan ringer. Så jag vet att jag ställde den!

  Men vad händer? Jo jag somnar om och näst gång jag vaknar till kollar jag på klockan. Den är 7:35 och alarmet står på 08:00. Vad är det frågan om?? Är det min mobil som fått ett frispel eller håller jag på och ställer om den i sömnen? Vilket som så är det jävligt irriterande!


Bruna ägg.

Jag förstår inte vad som är så konstigt med att tycka bruna ägg är fint. Det är ju bara att kolla på dom! Asfina! När jag bor i min lilla röda stuga med vita knutar ska jag ha ett gäng med höns (såna med fjädrar på tassarna) och dom ska vara bruna hela bunten!



Nu är jag på mindre dåligt humör och mer rastlös. Städningen är avklarad och det hänger en maskin tvätt på tork. Det finns massa saker jag skulle kunna göra: duscha, städa lite till, gå ut med Figaro igen, läsa, måla mer på balkongmöblerna, baka, teckna, skriva, botanisera på vinden. Men inget lockar.

  Så jag lyssnar på The Cranberries och saknar dom där månaderna för flera år sedan då jag uppnått ett sorts smärtfritt status quo. Det var skönt.


http://www.youtube.com/watch?v=9VDJ5DFjapE


Men nu ska jag skärpa mig. Ta en dusch och köra en "Suit up!"


Dåligt humör.

För det mesta vet man på en gång hur dagen kommer bli. Ibland tar det en stund. vi mötte bänga Boris igen på morgonpromenaden. Han var som vanligt tvungen att piska upp Figaro som inte gjort ett jävla dugg!>:( Men hans matte är trevlig så vi hade sällskap en bit.

  Men nu är jag på dåligt humör. Jag vill göra nått trevligt men vet hur det kommer bli. Allt är för jobbigt och ingenting är roligt nog. Jag hatar ordet Nej, det borde förbjudas. Behöver städa. Är väl lika bra att sätta igång med det.


Sen sist.

I onsdags kom jag hem från jobbet och var på synnerligen dåligt humör eftersom...ja det får jag hålla för mig själv men det var inget spännande, bara tråkigt och irriterande. Nåja. Men det gick över för Sven hade köpt lite ost och vin och jag skulle vara ledig dagen efter (igår alltså).


På torsdagsmorgonen drog Figgz och jag som vanligt runt tennisplanen. I hundrastgården dom slagit upp vid Hällristningsmuseet höll en dam på att träna "sitt, stanna kvar" med sin softis. Det var rent bedrövligt att se. Damen satte hunden i fotposition och travade sedan i rask takt iväg. När hon gått kanske 10 meter reste sig hunden upp och började nosa runt. Damen travade vidare till bortre änden av rastgården där hon vände sig om och såg att hunden hade rest sig. Hon sprang tillbaks och skällde på hunden som såg ut att bry sig väldig, väldigt, väldigt lite. Hon satte på nytt hunden i fotposition och sen upprepades precis samma procedur. Sådär höll dom på ungefär tio minuter. Inte en ända gång kom damen på att hon kanske skulle snegla lite över axeln och ta hunden på bar gärning när han reste sig istället för att älga tillbaks när hunden redan hunnit belöna sig själv med lite runtnosande. Nåja.


Väl hemma lyxade vi till det med American pancakes till frukost. Jag har aldrig ätit det. det var väldigt mycket godare än jag förväntat mig! Det lär vi nog göra fler gånger.


Gick på stan en stund med M också. Hittade ett par skitfina sandaler. Äntligen, äntligen! Jag har letat i år och dar känns det som men aldrig hittat några som passar. Tills igår då. Naturligtvis regnar det idag så jag kommer inte kunna använda dom.>:(


Vi hann med lite grillning igår också och det var ju tur för i helgen ska det tydligen bli rätt dåligt väder.



Lekdejten.



Blev inte så kul. Det regnade på oss, vilket inte bekom hundarna nämnvärt i och för sig, men Figaro har lagt sig till med den skittrista ovana att bara vilja rida på valpar istället för att leka med dom. Efter en stund kom det en vit pudelhane som var så snäll och timid att han knappt vågade röra sig när Figaro for omkring och ömsom pep, ömsom morrade åt honom.

  Tillslut kopplade jag Figaro så dom båda andra fick leka och då blev det ju ett jävla liv. Han skrek och grät i högan sky. Tydligen så får ingen ha roligt om inte Figaro får ha det för det är orättvist. Jag skämdes som fan.=S Hoppas, hoppas den kemiska kastreringen får honom att dämpa sig.


Söta Buster som var så svår att fånga på bild.


Måleri.

Jag har köpt färger och penslar så jag kan börja måla lite på balkongmöblerna. Dess värre visade det sig att penslarna var av riktigt värdelös kvalité (vilket jag borde förstått för dom var billiga). Det visade sig också vara sjukt svårt att måla blommor och myror. Jag har övat och övat men blir inte nöjd. Humlorna har jag inte ens vågat mig på än.



Bänga Boris.

Igår blev inte direkt bättre. Jag har aldrig kommit försent till jobbet, någonsin. Men igår var det verkligen på håret! Tidsuppfattningen blev väl lite åt helvete efter översovningen på morgonen. Så vi satt i godan ro och såg på Criminal mindes efter lunchen. Skulle åka fem i halv hade jag tänkt, absolut senast halv. Tittar på klockan, den är 18 minuter över och plötsligt slår det mig: Jag ska inte alls åka senast halv. Jag BÖRJAR halv! Panik igen. Suck. Det var bara att kasta sig ut och upp på cykeln och trampa som om elden var lös och jag var indränkt i bensin. Men jag kom i tid med två minuters marginal.=)


Idag träffade vi bängskallen Boris på morgonpromenaden. Figaro älskar honom trots att han med jämna mellanrum spöar upp honom. Jag blir förbannad, jävla hund (Boris alltså)! Figaro är inte den som backar från en fight men kastrater och tikar slåss han inte med. Boris är det förstnämnda och när han ger sig på Figaro backar han genast och viker ner sig. Men inte Boris, han bara går på tills man får tag i nån av dom. Stackar Figgz. Likt förbannat vill han alltid hälsa och blir så ledsen om han inte får.

  Imorgon har Figaro en lekdejt med blandrasen Buster, 5 månader gammal. Det blir kul. Note to selfe: Ta med kameran!

Från vänster: Figaro, Morris, Boris.


Veterinärbesök.


Äntligen gick det att komma fram till Smådjurskliniken. Så nu är en tid bokat den 26:e för en kemisk kastrering av Figgz. Större delen av förmiddagen har Sven talat om för honom att snart kommer han minsann inte vara någon riktig kille längre. Men det är ju bara tillfälligt och sen får vi se.

  Nu är ju Figaro inte en av dom som lider särdeles mycket av löpperioderna. Han äter, även om matlusten är lite sämre än vanligt, han sover som han ska men är lite rastlösare och gnälligare än vanligt. Jag hoppas mest att hans intresse för andra hundar (oavsett kön) ska minska. Har ju små (väldigt, väldigt jättesmå) funderingar på ännu än hund och oavsett vilket kön det skulle bli måste Figaro kastreras. Nåja. Nu ska vi gå ut i regnet.


Figaro, ännu med testosteronet i behåll.=)


Skitmorgon!

Det sista jag gjorde innan jag somnade igår var att ställa klockan. Jag vet att jag gjorde det för jag konstaterade mycket nöjt att det vara hela åtta timmar och fyrtiosex minuter kvar tills den skulle ringa.

  I morse vaknade jag pigg och utvilad. Jag låg riktigt länga och bara gottade mig i väntan på att alarmet skulle gå igång. Efter en stund hördes en tung, tung suck från Figaro och efter det ett par pip. Jag blev skitsur. Jävla hund! Inte fan ska man behöva gå upp före sju på morgonen heller! Nån måtta får det väl vara! La en kudde över huvudet men den kunde inte stänga ut nästa eländiga Figaropip. Så jag tänkte att jag kan ju gå upp ändå, jag är ju pigg.

  Nu först kisar jag upp mot klockan men kan inte se vad den står på så jag tar min mobil: 08:18. Nollåtta arton?! Men vad faaaan! Hela dagen är förstörd! Hela jävla dagen! Och klart som fan att Figaro gnäller! Han skulle ju fått lätta på trycket för över en timme sedan! Vilken skitmorgon!

  Så upp och irra runt lätt förvirrad och väldigt arg. Mest på telefonen som inte ringde men också på universum i stort. Ute regnar det, apoteket öppnar inte fören tio, filen är slut, äggen är slut. Amadeus plaskar för tusende gången ut allt vatten ur vattenskålen så hela köksgolvet blir blött. Råkar hälla i för mycket mjölk i kaffet men kan inte göra en ny kopp för det blev för lite mjölk kvar för att det ska räcka. Sämre morgon kan man fan i mig inte ha!


Lördag.

Fick gå hem tidigare från jobbet igår. Jag får lite svårt med arbetsmoralen i sådana situationer. I och för sig, finns det inget jobb att uträtta så spelar det väl ingen roll. Förutom för rutinen då, och plånboken.

  Sven skulle se på fortboll så Figaro och jag tog en tur till glasskiosken och sen gick vi och la oss i parken och njöt av solen.





Jag funderar på om man inte borde försöka hitta på något mer på semestern än Midsommar i Dalarna. Har bara så dålig fantasi och allt vore så väldigt mycket enklare med ett körkort och en bil.


Mitt Myrornafynd.

Efter lunchen, som fick intas vid matbordet för det var inte varmt nog ute knallade vi ner till Myrorna. Och tjoho vad glad jag är att vi gjorde det för jag hittade äntligen, äntligen en kista att byta ut soffbordet med! Jag har letat i ett par månader och inte hittat något inom rimligt avstånd och rimligt pris. Jag är så nöjd att jag nästan får gåshud.=D




Färskpotatispremiär.

Det är strålande väder men lite väl kallt ute idag. Jag längtar efter lite riktigt sommarvärme, men det är kanske lite för mycket begärt i mitten på maj. Vi har i alla fall inhandlat årets (för oss) första svenska färskpotatis. Det ska bli bra gott!=D Om temperaturen stiger lite kanske det rent av kan bli silllunch på balkongen.

  Hade tänkt att gå en sväng förbi Myrorna senare. Det händer inte jätteofta men ibland kan man faktiskt fynda där. Men först ska jag duscha och skrubba badrummet riktigt ordentligt.



Hittade den här fina bilden på Sven från förra sommaren.


Och idag.


Så har jag målat det sista i grunden på balkongmöblerna. Nu är det bara dekorationen kvar och förhoppningsvis är det den roligaste biten. Gjorde ett nytt försök med att porträttera Figaro också. Hundar är svårt och jag är inte så jätteduktig. Men här är resultatet.



Vi tog en promenad ner på staden också. Jag var glassugen så vi gick till Halvars men när vi väl stod i kön där ångrade jag mig. Vi gick vidare och kom på att en kaffe vore kanske gott. Landade i kön till caféet på Färjargården men igen tappade vi suget innan vi hann beställa. Vissa dagar är det väldigt svårt att veta vad man vill. Fast Figaro är rätt bra på det jämt, att veta vad han vill.


Igår.

Igår blev en rätt bra dag ändå. Vi åkte på Bob Marleys minneskonsert i Skärblacka. Eftersom ingen av oss varit där tidigare visste vi inte riktigt vart ribban låg så vi lämnade drycken hemma. Det hade vi inte behövt göra. Mitt ibland ölpimplarna knatade farbror Blå runt och såg mellan fingrarna. Jag tror de medvetet undvek buskagen för om dom ignorerat dofterna där hade dom nog begått grovt tjänstefel.

  Kände inte igen ett ända band, förutom Kalle Baah då och dom hade redan spelat när vi kom dit. Men reggae är ju alltid reggae och även om det inte är min favoritmusik så är det lättsamt att lyssna på.

  Jag och Figgz tog en tur i skogen och där sprang vi ihop med ett par som tyckte dom hittat ett lämpligt ställe att ägna sig åt intimt umgänge på. Lite för mycket för min smak faktiskt, rätt smaklöst. Vi åkte hem rätt snart för det var lite för kallt och blåsigt för att det skulle vara riktigt trivsamt. Vi spelade TP resten av kvällen och rundade av vid en riktigt human tid.


En liten sovernir från igår.

Porträtt.

Jag fick för mig att jag skulle vara lite kreativ. Så jag försökte mig på ett porträtt av Figaro. Det var svårt. All den där pälsen han har. Jag gav upp så han blev öronlös.


...


Jag vet inte riktigt men det blev platt fall i morse. När jag pratar låter min röst sådär sur och snäsig som jag hatar, om den inte blir alldeles tjock och darrig istället, vilket jag också hatar. Allt är fel, ingenting duger. Jag gnäller och tänker (och säger till Sven) taskiga saker om folk fast dom egentligen inte har gjort något annat än varit sig själva.

  Jag antar att jag borde skärpa mig. Ingenting blir bättre av att jag går runt och klankar ner på andra och beter mig som en sur kärring. Men det är ju svårt, när folk bara gör fel, säger fel, är fel. (Eller om det är jag som gör fel, säger fel, är fel)



Fast om man går ut och kollar på syrenknopparna så blir man lite gladare.


Jobb och target sticks.


Första dagen på jobbet efter min mastodontförkylning. Det var skitjobbigt och jag längtade hem så fort jag kommit dit.=S Tur att det är helg i alla fall.

  Nu har allt återgått till sitt "naturliga" tillstånd och om man bortser från hur skönt det är att bara ha Figaro att ta hand om igen så är det ändå rätt trist. Nu blir det ensamma promenader igen och de vanliga små irritationsmomenten har redan börjat göra sig påminda. Det var trevligt med något annat att tänka på trots allt.

  Men katterna är lyckliga igen och Figgz också för nu slipper han kräla runt under sängen för att trakassera dom. Vi har börjat lägga grunden för ett nytt trick. Jag använder en kinapinne som target stick. Figaro har inte riktigt kommit på vad som är tanken med den. Han smakar gärna på targeten istället för att bara dutta nosen emot den. Och vid ett tillfälle petade han sig själv i näsan med den.^^


Efter besöket.

Nu har Nagga åkt hem. K var och hämtade henne igår. Nu tar vi igen oss, allihop. Katterna ligger och dräller. På bordet, i sängen, på skostället, i Figaros biabedd, precis som det ska vara.=) Och Figaro, han sover den utmattade sömn han förtjänar efter att ha hållit stenkoll och lekt polis här hemma i en vecka. Inte med vår godkännande skall tilläggas. Men man får lov att säga att i ljuset av Naggas rätt odrägliga uppförande framstår han som en väldigt, väldigt skötsam hund.
Och en väldigt söt hund.^^


Gamla fotografier.


Hemma hos morsan tog jag kort på korten i några gamla fotoalbum. Mest djurbilder som vanligt, bara djurbilder om jag tänker efter, och ett par på mig ihop med djuren.

  Gamla fotografier är fina, allra finast faktiskt. Inte bara på grund av minnena, det är nått med utseendet också. Det blir en sorts yta på dom som andas, ja jag vet inte, lycka kanske.


Lilla Humpe och en sovande Bogart.

Bogart och Humpe igen.

Jag och Loa.

Min bror, Humpe och jag.

Sista bilden på Bogart.


Nu ska vi göra sånt man ska göra när man är sjuk. Alltså äta Skogaholmsmackor med ost, dricka varm chocklad och se på film.

Stockholm.

Vi firade Valborg i Stockholm. På torsdagskvällen när vi kom upp var vi så trötta. Vi såg en film och delade på en halv flaska rödvin innan vi stöp i säng. På fredagen träffade vi C och T och några vänner till dom. Senare anslöt sig M som jag aldrig träffat förr. Hon verkade väldigt trevlig.

  Lördagen spenderade jag ihop med min kära mor. Vi tog färjan ut till Djurgården och åt lunch på Blå porten.




Vi var inte direkt ensamma, i ett hörn satt Fredrik Lindström och läste en bok. Jag tyckte han såg gammal och tunnhårig ut. Mamma som såg honom i motljus tyckte han såg bättre ut än på tv. Det blev tyvärr inga bilder.


Vi promenerade tillbaks till centralen. Passerade Junibacken och där satt Astrid Lindgrens och läste för en duva, vidare utmed vattnet och igenom Kungsträdgården där körsbärsträden blommade för fullt och en himla massa jesusälskare hade "slagit läger".





På kvällen åt vi lite god mat och drack lite mer vin. Det var väldigt skönt att komma hem, speciellt som jag gått och blivit ruskigt ordentligt förkyld.

Det är är saker på rymmen i Blackeberg.


RSS 2.0