Årets sista dag.


Jag har inte så mycket att säga om året som gått. Det har på det hela taget varit rätt händelselöst och ointressant. Jag hoppas 2009 blir bättre, men eftersom det till stor del ligger i ens egna händer att ordna med en förändring så är jag inte överdrivet hoppfull. Har känt mig lite nedstämd och ledsen ett tag så vi får väl se hur det blir.


Dom har tänt marschaller i hela strömparken och på trapporna vid Palace och Carl Johan. Det var fint. Jag har gjort mig i ordning och ska snart gå. Har inte längre lust.


Gott nytt år.


...


Vi var iväg och köpte en ny dator till Sven idag. Det ska onekligen bli skönt att få ha min egen för mig själv igen. Det ska också bli skönt att slippa lyssna på den gamla datorns öronbedövande fläkt. Nu står det kartonger och skit överallt. Jag avskyr det. Suck

  Har försökt lära Figaro att lägga bollen i sin leksakslåda. Ibland är den där hunden så skrämmande dum i huvudet. Det blir inte bra parat med mitt för dagen otroligt dåliga tålamod. Gav tillslut upp.

  Jag är på synnerligen dåligt humör och jag vet inte riktigt varför. Det bara kom. Nu irriterar allting mig. Prylar högt och lågt. Julklappar från Borlänge på soffbordet. Det känns konstigt att få present från Svens föräldrar. Vi har ju inte köpt något till dom. Fast trevligt ändå.

  Äsch. Borde gå och lägga mig.


...

Ensam hemma. Är ju inte det så ofta så det brukar vara härligt. Igår var det härligt. Idag känner jag mig bara övergiven och eländig. Önskar Figaro varit hemma, då hade jag haft något vettigt att göra i alla fall. Ingen har jag att prata med heller.=(

  Att bara sitta och stirra på dataskärmen utan att egentligen göra någonting känns som slöseri med tid. Men jag vet inte vad jag ska göra istället. Städade igår så det behövs egentligen inte även om det alltid fungerar. Damma av bokhyllorna tex. Men jag vill inte det. För sent för att dricka kaffe. För tidigt för att sova.


Jag känner mig utanför. Så är det. Löjligt men det känns taskigt att dom alls inte ens frågade om jag också ville komma över och äta när A kommit hem. Hon verkar undvika mig. Mina förslag på aktiviteter eller mitt sällskap verkar synnerligen oeftertraktat.

  Så nu sitter jag alltså här och skiter-ni-i-mig-skiter-jag-i-ersurar och ifrågasätter alla mina relationer. Problemet är att det ju bara finns en gemensam nämnare som det kan vara fel på och den är jag. Bäst att inte spinna vidare på den tråden.


Jag längtar efter Sven och Figaro.=S


Jul mumma är inte mums.

Att skriva ett personligt brev är hopplöst! Ännu svårare blir det när man känner sig pressad och måste få det avklarat fort! Skit också! Inte har jag fixat nått arbetsprov heller. Jag suger!

  Men solen har skinit idag och jag minns inte när den gjorde det senaste.=D Passade på att träna en del med Figaro och ibland blir jag verkligen imponerad (på ett irriterat sett) över hur otroligt fel han kan göra efter att ha gjort rätt oräkneliga gånger på rad. Tyckte ändå att han var duktig. Okej han blir väl ingen lydnadschampion men han är trots allt världens sötaste hund.=)


Sven försöker lära mig att dricka Jul mumma. För den som inte vet vad det är så är det en öl som är smaksatt med kardemumma. Det luktar vidrigt men smakar lite bättre. Ärligt talat förstår jag inte hur jag kunde gå med på att prova. Jag gillar varken öl eller kardemumma. Varför skulle en blandning av dom falla mig i smaken?


Nåja. Nu ska vi strax se på Låt den rätte komma in. Ska tända lite ljus och skapa en lagom romantisk stämning. Kommer passa bra till barnvampyrer och äckeldricka.=)

Ps. Nej jag särskriver inte Jul mumma, det står verkligen så.


Nyårsutstyrseln.

Klänningsjakten gick över förväntan! Hittade en jättesöt svart liten historia på Vero Moda. Hade inte tänkt prova den för den såg rätt oansenlig ut men sen gjorde jag det och voila! Nyårsklänningen var funnen!

  Visst den skulle sitta bättre på någon slankare men vad fan, bättre lär det inte bli. Fast jag kan inte låta bli att önska att jag var en av dom som var sådär snyggt mullig med vackra, runda former. Jag är mer ungefär som en falukorv som någon dragit åt ett snöre på mitten på.=S

  Skit samma. Jag tänker vara nöjd! Sven tyckte det blev fint och det räcker för mig.=)




Och en mer smickrande vinkel.


...

Nu har jag fått svar från kursföreståndaren och om jag snabbar mig kan jag skicka in en ansökan. Förstår bara inte vad dom ska med ett arbetsgivarintyg till. Ärligt talat, en skrivkurs på distans? Vad spelar det för roll vad jag arbetat med då?

  Egentligen borde jag inte sitta här och häcka utan ta tag i saker. Gå till biblioteket och försöka skriva ut ett arbetsprov och ett personligt brev. Sen skulle det inte skada att dammsuga igen även om Sven gjorde det igår. Skura ur badrummet. Rasta Figaro. Osv osv.

  För att inte glömma: prova klänningar. Jag måste vara den ända människa i världen som allt i klädväg sitter fel på.=S Hittar jag något som känns uthärdligt får jag vara nöjd.

Men nu ska jag sätta fart så jag kan få sällskap och rådgivning av A.


Hemma igen.

Tillbaks till civilisationen. Saker som inte gick som det skulle:


•        Resan dit. Vägen ut var avspärrad så det tog ungefär dubbelt så långt tid som beräknat.

•        Brasan. Jag vet inte hur dum man får vara men inte så dum att man låter all ved stå ute och bli genomsur.

•        Långtur i skogen. Det var ingen snö där ute och då blir man ju bara skitig. Dessutom var det hopplöst att ta sig ut i skogen eftersom det stod hus med tomter längsmed hela vägen och det kändes inte okej att klampa omkring i andras trädgårdar.

•        N mådde dåligt och fick lägga sig och vila.

•        Vi hade köpt fel äppelvin, det var gott men inte lika gott.

•        Det blev otroligt varmt i stugan och sängen var obeskrivligt obekväm. Både Sven och jag vaknade ledbrutna och allt annat än utvilade.


Men bortsett från det var det en trevlig tillställning som jag dock inte är intresserad av att göra om någonsin.=P

  I bilen på väg hem åkte vi förbi massa hus som ligger på "riktiga" landet och det suuuuger i magen av längtan! När vi var på stan igår såg vi ett jättesött sekelskiftshus till salu på Swedbank. 102 kvadrat och "bara" 750 000 i utgångspris. Vit putsad fasad med jättesöt farstubro. Varför kan vi inte bara få bo så för?


Nyklippt.



 Av mig själv as usual. Varför skulle jag som har världens värdelösaste hår lägga pengar på en frisör? Nu kommer mina fina snart hem och det är bra för nu saknar jag dom.^^

Ensam.


Aaaaahhh! Underbara stillhet! Några timmar för mig själv, utan monsterhunden, med en egenkomponerad playlist med bara låtar jag vill höra, med en latte med kanel på, med en nystädad lägenhet, med andrum, med avsaknaden av alla andra ljud än mina (och min musik).

  Nu är jag som en ny människa! Nu ser jag fram emot en tripp till fejklandet så pass att jag tänker packa termobrallor och stövlar så Figgz och jag kan ge oss iväg på äventyr (för utanför den fula stugbyn finns riktig skog!). Och att få sitta framför brasan med en kopp glögg och en julskinksmacka! Det känns faktiskt väldigt skönt att inse att allt som behövs för att jag ska längta efter Sven är att han försvinner ett par timmar. <3


Nu ska jag maila damen som är kursföreståndare till skrivkursen jag spanat in och ställa lite väsentliga frågor.


Gnäll.


Äntligen helg! Dock en kort sådan för min del i och med att jag slutar 22 idag och börjar 7:55 på måndag.=S Niklas kommer förbi "om en stund" för att planera helgens tripp. Jag stör mig fruktansvärt på "om en stund" för tydligen är det bara för mig som det betyder relativt snart. Alla andra verkar tycka att säger man "om en stund" är det skäligt att dyka upp likväl om tio minuter som om tre timmar och det är fruktansvärt irriterande! Fast nu behöver ju inte jag sitta hemma och vänta för det kan Sven göra.

  Ska jag vara ärligt har jag inte alls någon lust! Att åka till landet är för mig inte att åkta till en stugby lika tät som vilket förortsområde som helst belägen mitt i skogen. Det förlorar helt enkelt allt tjusning om man med 15 långa steg kan ta sig in på grannarnas (tre styckens) tomtar. Så nej jag har ingen lust. Det kommer bli som att vara inne i staden minus alla bekvämligheter det innebär att vara i sin egen lägenhet. Alltså: Inget eget kylskåp att rota i, inga egna varma sängkläder, inget internet och inget gångavstånd till affären. För att inte tala om: Ingen A-S att promenera med.

  Usch vad gnällig jag är.=S Men när jag tänker på att befinna mig där ute och ensam få gå ut med Figaro medan alla andra sitter kvar inne i värmen och har "minisemester" så blir jag bara så jävla arg! Jag vill inte umgås med någon!


För tidigt 30:årskris eller existentiell ångest?

Vi gick till Villa Nestor och fikade idag. Det sög. Okej mitt dåliga humör kanske förvärrade det hela litegrann men vi var överens om att dit behöver vi inte gå igen.

  Idag är jag irriterad. Lyssnar på Sofia Karlsson på repeat och suckar onödigt tungt. För igår slog det mig att jag aldrig kommer kunna leva det liv jag vill leva. Aldrig ens i närheten! Plötsligt låg de senaste tio åren framför mig och såg ut som en hög med bajs. Vad har jag gjort med mitt liv? Bara slöat och tyckt synd om mig själv? Vet inte om jag drabbats av en för tidigt 30:årskris eller existentiell ångest, men skrämmande är det. Jag måste ta tag i det här nu.

  Jag är inte tillräckligt intresserad av något för att börja plugga, tragiskt men sant. Det enda jag egentligen verkligen vill göra är att skriva. Så jag började kolla runt efter en vettig skrivkurs på distans. Hittade en som verkade intressant, men när jag bestämde mig för att maila lite frågor fungerade sidhelvetet inte längre.=( Det är så otroligt typiskt mitt liv! Skickade efter lite information från en annan kurs i alla fall. Så får vi väll se.


Ska ta Figaro på en tur nu, träna lite. Han behöver lite hjärngympa den stackarn. Var det inte för det där skitjobbets korkade arbetstider hade vi kunnat gå någon vettig kurs till våren. Får se. Kanske P kan fixa så jag får dispens och slipper ett par kvällspass här och där.


Söta söta Figgs.


Back to work.

Sov så otroligt dåligt i natt. Kändes som jag låg vaken i flera timmar och när klockan ringde var jag sjukt trött, snoozade en halvtimme. Förstår inte hur tanken på att jobba kan suga ur en all energi. Hade tänkt träna men det blev det ingenting av. Hade tänkt jobba lite med Figaro också men nej inte heller det blev av.

  Jag blir dyster och orolig av det där jävla jobbet och jag vet egentligen inte varför! Borde dessutom ta upp nyårsdagen med någon. Orättvist att jag ska jobba både julafton och nyårsdagen. Hade jag vetat att man inte ska behöva det tidigare hade jag sagt ifrån då men det var ju A-L som gjorde mig uppmärksammad på det och det var på söndagen dagen innan min semester. Dom lär väl inte kunna göra något, så både julafton och nyår kommer bli kasst.=( Pessimistisk som vanligt.


Men nu ska vi göra egna hamburgare och titta på How I met your mother och det är rätt så trevligt trots allt.=)


...


Sista dagen på semestern.=( Vart fan har tiden tagit vägen?

  Well, igår tjuvstartade vi med julen. I fredags fick Sven och N den briljanta iden att vi dagen efter borde premiäräta mackor med julskinka. Sagt och gjort. Vi fuskade och köpte en färdigkokt skinka som vi sen griljerade. Inte alls samma sak som att koka egen men det var helt okej. Farsan, T, A och N kom förbi och när farsan begett sig såg vi en film. Visade sig sen att farsan tagit fel jacka så idag har det blivit ett jävla ringande hit och dit för att få ner den från Stockholm. Vi fick ställa in fikat på Villa Nestor eftersom tåget som farsan lyckats få ombord jackan på skulle komma. Trist.

  Nu har jag svårt att bestämma mig för vad jag ska göra med resten av dagen. Har ingen lust att kasta bort den på meningslöst slöande.=S


Blue Bird av Hull

Nej jag fixar inte att "festa" längre. Det blir alltid för sent och dagen efter går åt till att vara alldeles för trött och seg. Slöseri med tid och det känns ju att kroppen tar stryk. Men visst var det kul igår. Jättekul! Det är inte så ofta vi är här hemma och det är riktigt synd egentligen.

  Sven kollar på skidor men jag är inte särskilt intresserad. Borde diska och bädda sängen. Figaro behöver en promenad, regn idag igen. Suck. Farsan ska komma hit. Som vanligt svårt att veta om "då kommer jag förbi" betyder om en stund eller om tre timmar. Vill hellre ligga kvar och trängas i soffan och lyssna hur Sofia Karlsson sjunger Blue Bird av Hull.


Kaffepaus.

  Fick träna ensam idag eftersom A:s farsa skickats till akuten med hjärtbesvär och hon inte riktigt var på humör. Det gick ju väldigt mycket snabbare ensam och det var skönt, men det tog emot lite att gå.

  Körde rygg, axlar, biceps. Precis som med ben kändes det larvigt att göra marklyft med bara 45 kg på stången.=S Lär dröja länge, länge innan jag blir lika stark som jag var en gång i tiden. Men jag känner mig rätt motiverad trots allt.=)


Ner på stan för att inhandla TP, specialversionen. Rände som skållade råttor mellan butikerna utan framgång. Modfällda gick vi tillslut tillbaks till första butiken och frågade. Jodå, tre ex hade dom som vi helt missat! Eftersom jag inte hade med mitt leg fick jag springa för att ta ut pengar. Fick nobben i första automaten. Jävla SEB tänkte jag och gick till Swedbanks automater. Fick nobben där MED! Jävla skitkort! Nu måste jag skaffa ett nytt. Kanske ett med egen bild på? Nått på Amadeussnyggot kanske. Elle Figgz.... Well, fick ta ICAkortet så vi fick med oss ett TP hem i alla fall. Woho!=D

  Sen gick vi på systemet och inhandlade två olika typer av glögg som vi inte provat förr. Hoppas inte N eller A & T har köpt samma bara.


Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och ta Figgz på en ordentligt tur, i regnet. Regn, regn, hela tiden regn!


Våffeldag.

Åkte hem till M igår, liten mittiveckanfest. Fast jag gick hem när dom andra gick ut. Kvällen var trevlig förutom viss irritation från min sida över korkade kommentarer om schizofreni och hunduppfostran. Ibland märks det vilken skillnad 5-6 år kan göra.

  Så idag har varit en seg dag. Vet inte riktigt vart tiden tagit vägen. Mer än halva semestern har gått.=S Vill inte att den ska ta slut! Fick ett ryck och gjorde våfflor till middag, jättenyttigt! Vi kom fram till att det mesta var mycket godare när man var yngre. Nu är jag lite lätt illamående.



Imorgon ska vi ha en lite glöggafton. Egentligen har jag inte längre någon lust. Skulle hellre vara hemma och äta en god middag, se en film, mysa i soffan. Men har man bestämt så har man.

  Lägenheten var för övrigt ett bottennapp. Fint utanpå, tråkig planlösning och fula golv inuti. Nej den blir det ingenting med. Skönt att slippa krångla med flytt. Fast lite trist också.


Dags att ta en kvällstur med stackars Figgz. Han har inte fått någon exalterande dag idag direkt det lilla kräket.


På jakt efte en jacka.


Lunchar/shoppat/fikat med T. Visst låter det som tjejsysslor men nja, inte i vår form. Rask fotmarsch genom galleriorna med knappt ett öga för annat än det allra mest nödvändiga. Nödvändigt idag: Kalender för 2009 och en vinterjacka

  Efter tre klädbutiker blev jag som vanligt uttråkad och hade bestämt mig för den minst fula jackan jag val. Men för ovanlighetens skull var klädguden, om det nu finns någon sådan på min sida så i vid sista stoppet hittade jag den här.



Precis vad jag letat efter och till överkomligt pris!=D


Dags för en promenad med A. Stackars Figg. Han tycker Morris är a pain in the ass.=P


Julpynt.

Dag två på semestern. Stolpat runt med svullna och ömma lårmuskler och städat och julpyntat. Lyssnat på min bok som till och från irriterar mig. Nojsat med Darligarna, både den tvåbente och dom fyrbenta.

  Jag har absolut ingenting att berätta om idag egentligen. Det är dags att ta kvällis med Figg.


Träning och lägenhetsvisning.

Till gymmet med A igen. Mina förtvinade muskler fröjdas inte direkt kan man säga. Benböj med bara 30 kilo på axlarna kändes löjligt och ändå darrade mina knän som knäna på en nyfödd kalv efteråt. Well, det kommer väl, för den som är enträgen och inte ger upp efter tre veckor... Som undertecknat har gjort dom senaste försöken. Svårt att tänka sig hur rutinmässigt det var att träna för några år sedan.



Titta på en lägenhet på torsdag. Obegripligt hur jag lyckas få allt som kunde varit roligt att bli oroligt. Pengar, alltid pengar. Jag vet att vi har råd men vad hjälper det när jag börjar fundera över vad som skulle hända om jag fick sparken. Varför jag nu skulle få det? Suck. Och bara för vi tittar måste vi inte säga Ja!

  Men visst vore det roligt. Skaffa lite nya möbler, få lite fler garderober att fylla. Ett riktigt sovrum och lite mer utrymme för katter. Har varit och kikat på huset och det ser okej ut. Innerdörrarna ser mer än okej ut. Lite gammalmodiga sådär. Det får gärna bli torsdag snart!


RSS 2.0