Kaffepaus.

Sven och Figaro är iväg och tränar. Jag har hållit igång hela morgonen med storstädning av köket. Plötsligt har vi blivit invaderade av bananflugor. Det är jävligt irriterande. Det funkar rätt bra att dammsuga upp dom har jag märkt, men det är lite tidskrävande. Hur som. Jag har skurat ur ugnen. Den var vidrig innuti! Nån gång för länge sedan spillde Saven ut lasagne i den och det har itne blivit av att vi gjort rent den förr. Nu har jag påmint Sven om vikten av att torka upp utspilda saker i köket, innan dom torkat in och lyckats ”bli ett med sin omgivning”, i vanligaste fall spisen eller ungen. Fast enligt Sven var det inte hans fel. Det var Figaros....


Igår åt vi lamm med rödvinssås, potatis och sallad. Det var gott men inte lika gott som vanligt flr det var ett nytt recept med citron och jag tyckte den tog över lammsmaken lite. Nått som däremot var jättegott var efterätten. Hemgjord blåbärs- och hallonglass. Sweeet! Det var jättegott! Tur att det bara fanns två portioner. Annars hade jag ätit ihjäl mig. Fast nu när jag tänker på det sa Sven faktiskt aldrig att han bara gjorde två portioner, det kanske finns mer i fryser... Bäst att inte kolla!




I kväll ska vi äta kräftor med Annie, Thomas och Majje.


Äntligen ledig!

Nu är jag äntligen ledig ett tag. Ett alldeles för kort tag, men det känns ändå skönt som fan! Jag har tagit helg med stort H. Sven har fixat/fixar med maten, jag sitter i soffan och smuttar på ett glas rött och lyssnar på Suger Plum Fairy. Jag mår kalas! Det ända störningsmomentet är Amadeus som, som vanligt skriker på uppmärksamhet och försöker klappa mig i ansiktet med sina jättetassar. Men det är svårt att bli riktigt irriterad på nått så vackert.^^





Föresten. Jag upptäckte alldels nytt att mitt spindeldilemma är löst. Antagligen tyckte han jag var för närgången med kameran igår och tog sitt pick och pack och flyttade. Har jag tur drog han ut på balkongen. Där får han gärna bo. Har jag otur har han väl gömt sig i gardinen.


Ett litet dilemma


Vi har en objuden gäst, en spindelgäst. Han har bott hos oss en längre tid nu. Jag är säker på att det är en han, även om den stora bakkroppen kan tyda på att det är en dam....

  Hur som helst, varje gång jag tar fram dammsugaren tänker jag att jag ska dammsuga upp honom, för han stökar ner en aning där uppe i taket. Men när jag väl står där med dammsugaren kan jag inte förmå mig att göra det. det är inte så att jag är spindelrädd, verkligen inte. Jag får bara dåligt samvete. Han skulle säkert dö om jag dammsög honom. Slänger jag ut honom kanske han dör också.

  Jag känner mig lite som en hycklare för alldeles nyss tog jag med berått mod och oberört sinne livet av några små kryp i köket. Dom såg ut som pytte, pyttesmå tvestjärtar och såna hyser jag inga varmare känslor för.



Igår.

Knäckemackor med mjukost är inte ett så bra mellanmål att ta med sig till jobbet. Det visar sig att dom efter ett par timmar i kylskåpet blir lite degiga. Jag hade med mig två. Den ena skulle jag äta på eftermiddagsrasten men när jag kunde vika ihop den till ett litet paket utan att höra ens ett litet knastrande tappade jag aptiten. Idag blir det knäckemacka med hårdost.


Nu är det snart dags att gå igen. Åtta timmars arbetsdag. Vad är det som är så jävla svårt med att schemalägga mig på de 75% jag faktiskt jobbar? 30 timmar per vecka. Inte 39. Jävla idioter!

Annars är jag fortfarande lite beroende av mozzarella.



Utflykt.

Det blev en tripp till Linköping igår. Vi tog pendeltåget vid tolv. Att åka kommunalt i Östergötland är hutlöst dyrt. Jag blev riktigt förbannad när jag köpte dygnskort åt oss. 110:- för ungdom och 140:- för vuxen. Det är minst 30 spänn dyrare än senast jag köpte ett sådan.>:( Det är skandal! Men strunt samma nu.

  Gamla Linköping var hur fint som helst! Jag vill flytta dit. Vi gick i en massa små museum och butiker och tog en fika på Dahlbergs kafé. Eftersom vi lämnat Figaro hemma hade vi lite begränsat med tid, vilket var synd. Men det var skönt att kunna gå in och titta på allt man ville i lugn och ro och slippa hålla koll på varenda hund eller barn i närheten. För såna fanns det gott om!











Vi var också inne i Linköpings centrum (tror jag) en sväng. Hittade en bokhandel där alla pocketböcker kostade 43:- eller 49:-. Klart godkänt pris. Vi hade lite ont om tid även där eftersom vi hade tåget hem att passa. Men ett par böcker blev det i alla fall. Bland annat två kokböcker, en med Libanesisk mat och en med Marockansk mat.

  I en liten park i närheten av tågstationen stod universums fulaste staty. Vi läste lite om den och konstnären hade "inspirerats av biogasens bubblande natur". Det såg ut som skit!

  "Det blåser i Linköping" sa Sven och det verkar som han har rätt för vi såg tre sönderblåsta paraplyer. Utöver det såg vi en barberarshop där man fick en whiskey med klippningen och två katter. Vi såg två katter alltså. Man fick inte två katter ihop med klippningen.




Sen åkte vi hem och gick till Annie och Thomas och lät oss bli bjudna på mat. Bacon och lökpaj. Smakade mycket bra! Det blev hemskt sent igår för väl hemma bestämde vi oss för att titta på Män som hatar kvinnor. Vi sa att vi ju inte behövde se färdigt på en gång för den var ju så lång. Men den var så spännande att vi inte kunde bärga oss!

  Vi tog en liten paus efter första skivan och gick ut med hunden. Tajmade det perfekt med fyrverkerierna, var ju the grand final igår och det var tjusigt. Tyvärr hade jag ingen kamera med mig.


Igår var en riktigt kalasbra dag faktiskt!


Uttråkad.

Jag är uttråkad. Det måste hända nått snart!! Fast vad har jag ingen aning om.=S När vi var på väg ner till stan tidigare idag stod Annsofie i kö till Trappan. Det är en studentkrog här i stan. Jag kände mig lite avundsjuk. Annsofie är ung och tar tag i sitt liv. Hon ska bli något. Och hon är smal! Inte att förglömma.

  Jag känner mig lite dyster men har tröstad mig med ett glas vin (ett par) och ett antal avsnitt av NCIS. Det är för närvarande min favoritserie. Hade tänkt vara nyttig med födointaget men Sven blev sugen på Cheesecaken vi hade i kylen och eftersom jag är totalt befriad från moral så kunde jag inte låta bli att äta en bit jag också. Jag är en dåligt, dålig människa!


Smhi har ändrat sig angående vädret imorgon. Det ska inte alls bli så fint som dom påstod tidigare idag. Så nu vet jag inte hur det blir imorgon. Pissigt!


Nu vill hunden gå ut. Jag såg på en reklamskylt att man kan vinna 100 000:- i månaden på Triss så jag ska nog fantisera lite om det medan jag traskar runt i hällregnet.






Sushi med omelett någon?

Vi ska käka sushi idag så jag har suttit och bläddrad i sushiboken jag köpte för 40 spänn på Lagerhouse för evigheter sedan. Den gav verkligen inte mycket inspiration! Vem vill äta sushi med skinka och omelett??!! Inte jag i alla fall!! Allting var så hemskt avancerat i boken. Vi kör på vår hederliga gamla vanliga modell.

  Snart ska vi dar till Knäppingen och kolla om dom har någon färsk lax kvar. Förhoppningsvis har dom det. det är ju trots allt inte måndag.


Imorgon hade vi tänkt att vi skulle hitta på något. Eventuellt åka till Gamla Linköping och turista lite. Figaro får nog vara hemma i så fall. Man missar så mycket när man har en hund med sig, alla museér/kyrkor/butiker man inte kan gå in i för att man inte får ta in hunden och man inte vågar lämna honom utanför. Nåja, vi har inte bestämt om vi ska åka än. Men det vore trevligt med en liten utflykt.

Nu har det börjat regna ser jag.=S


Grillning.

Efter jobbet idag tog Figaro och jag en joggingtur. Det var tungt för även om det varit kyligt på mornarna nu är det riktig sommarvärm på eftermiddagarna! Men det kändes jävligt bra efteråt! Det vill säga tills jag svängde in på gården och råkade se min spegelbild i fönstret till grannhusets sophus. Say waaath?! Är det där monstret verkligen jag?!?! Jo, dess värre sa spegelbilden. Så jag kände mig ledsen en liten stund men sen tänkte jag på värre monster och kände mig bättre igen.:O)

  Efter att ha duschat så packade vi ihop oss för en liten snabbgrillning. Lammkotletter och sallad. Smakade finfint, fast inte finfinfinfint som man gärna vill att lamm ska smaka. Men då får man kosta på sig nått bättre de frysta små bitar vi köpt.

  Jag försökte lära Figaro att ställa sig med alla fyra tassarna på Lightning McQueen men det ville sig inte. ett tag var det roligt, sen blev det irriterande och då la jag ner.




Klantigt!


Äntligen har mina böcker kommit! Hurra hurra! Tänkte jag och såg extra mycket fram emot att få gå hem från jobbet. Men eftersom jag är ett jävla klantarsel tog jag bara med dom tio spänn per bok det kostar att beställa böcker och inte mitt lånekort.>:( Nu måste jag gå en gång till alltså. Föst måste jag dricka en kopp kaffe bara.


...

Idag har jag minsann fått höra att min "käre" bror har slagit in på den smala vägen. Anledningen är tydligen en dam han förälskat sig i. Jag säger som så; Jag tror det när jag ser det. Om några år.


Well. Jag har fått schema för september och det suger **scensur, scensur **. Dom där schemaläggarna som jobbar på mitt jobb borde fan i mig ha stryk! Jag blir asförbannad! Och i juli har jag jobbar drygt 25 timmar mer än jag ska och dom har inte ens kollat med mig om det är okej. Fast jag märkte det ju inte ens eftersom jag aldrig kollar timmarna, men hade dom frågat innan hade jag sagt "NEEEEEEEEEEEEEEJ!!!"


Nu sitter jag och dricker kaffe i lugn och ro. Amadeus håller mig sällskap och lägger hår i koppen. Han är så rar och omtänksam. Figaro och Sven är hos Thomas. Dom skulle träna, sa dom. Jag har dammsugit och skulle ringa Hyresgästföreningen men dom hade bara öppet till 16. Lyxigt! Ringde bredbandsbolaget också eftersom min hemtelefon betett sig jävligt illa ett par dagar. Konstigt det blir när man pratar med en jobbarkompis utan att veta om dom vet....

Well. Felet var avhjälpt på nån minut i alla fall. Dom är duktiga dom!


Nu har jag fått ont i handen av för mycket dataanvändande idag. Ska läsa en bok istället. Inte nån av dom jag beställt för dom jävlarna på biblioteket har inte hört av sig än.>:(



Kass dag.

Påväg hem från jobbet hoppade min kedja. "Vilken tur att jag är proffs på avhoppade kedjor" tänkte jag i ett anfall av högmod. I nästa ögonblick har kedjan kilat sig fast mellan stänkskyddet och navet, eller vad fan det heter. Där fick jag. Men! Jag hade en tesked i väskan och med hjälp av den lyckades jag lirka kedjan på plats igen. Jag kände mig som en billig McGyverkopia.

  Väl hemma visade det sig att den trådlösa anslutningen ballat ur. Det gick inte på några villkor att ta sig ut på nätet. Jag blev sur och arg för jag hatar när saker inte bara är som dom ska! Bestämde mig för att ta en joggingtur för att bli av med lite missnöje. Men innan jag kom iväg hade tidigare nämnda missnöje växt till bautasuperirritation. För först hittade jag inte hörlurarna till telefonen och när jag väl hittade dom vägrade skiten att fungera! "Redskapet känns inte igen" fick jag som meddelande när jag kopplade in dom. Vilket jävla skitsnack! Jag har ju för fan använt dom i mer än två år!

  Sånt där gör mig på så jävla dåligt humör. Småsaker som bara ska flyta på som sätter käppar i hjulet på en.>:( Så tycker folk att man inte ska låta sig retas av "bagateller" men dagar som idag, när nästan allt som kan gå fel går fel då går det ju inte att låta bli!

  Inte hade jag fått något mail från biblioteket idag heller och nu när jag ville ta en tallrik fil visade det sig att vi inte har så det räcker till frukost imorgon om jag tar det nu. Suck! Tur att man snart får gå och lägga sig!


Duvungar.


Dom här små krakarna knatade omkring utanför vår port i morse när Figaro och jag gick morgonpromenad. När vi tog nästa promenad slagit sig ner på en cykel. Jag blir alltid så nervös när jag ser fågelungar som verkar övergivna/inte friska. Tänk om dom sitter där och svälter ihjäl? Det vore ju hemskt! Tänkte jag. Men som tur var så var dom borta lite senare på dagen. Jag hoppas deras mamma och pappa hämtade dom.





Nu ska jag läsa tills det är dags för 100:metersfinalen och efter det är det sänggång som gäller.


Misslyckad bakning.

Efter en stadig frukost tog Figaro och jag en sväng om på stan. Upptäckte att den lilla secondhandbutiken där jag hittade mina stolar hade slagit igen. skittrist! Det fanns massa små grejer där jag ville kolla närmare på men det fanns aldrig riktigt tid eller ork. Och nu är det försent.=(

  Hur som helst. Jag hittade ett recept på "New York cheesecake med blåbär" som lät smarrigt. Vi gick och handlade ingredienser. Fick springa till TRE olika affärer för att hitta 10%-ig kesella. Skandal! Nåväl. Det var ett rätt lätt recept, men tyvärr så hjälpte inte det. Jag glömde ha i alla den där jävla Philadelphiaosten! Det skulle vara hela 600 gram i. Nu är det 0 gram i.=S Får väl se hur det smakar. Den ser ändå rätt okej ut. Det jobbigaste är ju nästan att ha all den där färskosten som måste användas till något. Får väl aktionerna ut dom på Tradera eller nått.=P


Eftersom vi också glömde köpa mozzarella, vilket vi hade tänkt äta till lunch. Inte bara alltså, utan i sallad så beslöt vi oss för att unna oss lite Thaimat. Det var som vanligt inte alls lika gott som jag förväntade mig. Efter ett par tuggor var jag rätt trött på det. men jag åt naturligtvis upp allt ändå för jag är så tarv, som Sven skulle uttrycka det.=)




I brist på bättre sysselsättning.


Namn? -
Jonna
När fyller du år? -
17/2
Några piercingar? -
Ja, en boobpiercing.

Vad har du på dig just nu? - En svart "topp", ljusa jeans, strumpor, trosor och BH.
Vilken årstid är bäst? -
Våren!
Hur ser den perfekta morgonen ut för dig? -
Vakna tidigt och vara pigg! Gå en ordentlig promenad med the Figgz. Äta en stadig frukost och INTE behöva gå till jobbet!
Vad tycker du mest om hos dig själv? -
Jag är jävligt rolig faktiskt.

Vad är du bra på? - Att städa.
Vem älskar du mest på denna jorden -
Svår fråga. Det är relativt jämt mellan Sven och Gimpa. Kanske älskar Sven mest men Gimli är lättast att älska. Han gör lixom aldrig något som förargar en. Han bara är outhärdligt söt, charmig, rolig och luktar gott! Sven är också söt och rolig men han luktar svett ibland och fiser och grisar ner. Fast han är förstås intressantare att prata med.

Är du singel? -
Nix.
Tror du på kärlek vid första ögonkastet? -
Nej, hemskt ytligt och korkat.

Hur många har du varit riktigt kär i? - För många.
Är du kär just nu? -
Jag vill påstå det ja.=)
Har du kysst någon idag?- Pussat i alla fall.
Har du ett förhållande? - Ja, det kan man ju räkna ut med tanke på att jag svarade nej på frågan om jag var singel.!
När går gränsen vid otrohet?- När? Vadå när? Och vadå vid? Var borde det väl heta. Och för. Tänk om jag skulle säga att gränsen går vi 23:50 vid kungsgatan och sen gör Sven nått med någon 22:10 på Smedjegatan, då räknas det inte eller? Nåväl. Om det är när så går gränsen från 24:00-00:00 och överallt!
Är du romantisk? - Ja hemskt romantiskt, men mest i smyg.
Har du snott en kompis pojkvän/flickvän? - Naturligtvis inte! Alla mina kompisar har så dålig smaka att jag aldrig skulle komma på tanken att ens försöka (vilket är tur för jag skulle misslyckas och det skulle bara bli pinsamt. Ungefär som när Roger i American dad försöker flirta).
Har du gråtit framför någon du tyckt om någon gång? - Ja, tyvärr. Jag ser ut som en tunna med bajs när jag gråter
Vad hette din första flickvän/pojkvän? - Robban. Han var ett år äldra än mig och det var ju sjuuuuukt gammalt tyckte min kompis. Själv var jag åtta år.
Hur länge höll det? - Typ två dagar eller mindre.

Hur länge var ditt kortaste förhållande? - Se ovan.
Vill du vara singel eller ha ett förhållande? - Jag vill ha ett förhållande såklart. Vore skitdumt att vara i ett annars.

Har du varit tillsammans med två samtidigt?
- Jag var under en mycket lång tid tillsammans med Johnny Depp, även medans jag dejtade en annan. Fast det visade sig bara vara i min fantasi så jag tror inte det räknas.
Är du en bra pojk/flickvän? - Så bra att jag borde få en medalj (tycker jag)!

Vem sov du senast bredvid? - Sven och Figaro. Tror Gimli var med en stund också.
Vem sa senast att han/hon tyckte om dig mer än som vän? - Just så har ingen någonsin uttryckt sig. Tur det för det låter aslöjligt.

Har du varit tillsammans med någon som du sen hade ett KK-förhållande med? - Nej inte direkt.
När fick du din första kyss? - När jag var sjutton. Bättre sent än aldrig.=P Fast det tyckte jag inte då för jag blev jättebesviken!
Hur gamla va dina föräldrar när dom blev tsm? - Ska man veta sånt?? Ungefär 25 tror jag.
Har du ngn gång velat ha ditt syskons pojkvän/flickvän? - Eeehh... jag har en bror, med dålig smak, så nej!

Skulle du kunna tatuera in din älsklings namn på armen? - Nej!
Har du mest blivit dumpad eller har du dumpat mest? - Jag är kung på att bli dumpad!


Vem vet allt om dig? -
Ingen.
Vem är den roligaste av dina vänner? -
Vet inte riktigt. Fredrik, Annsofie eller Majje tror jag.
Vem är snyggast av dina vänner? -
I ansiktet, Agda, i kroppen, Annsofie.
Vem är mest partyprisse? -
Annsofie tror jag.
Vem är den du helst har filmkväll med? -
Sven.
Vem av dina vänner är mest "evil"? -
Ingen, fast Annsofie har hotat folk med stryk på krogen och det är ju lite evil.

Vem står dig närmast? - Inte vem, vad, min dagbok.
Har du bra kontakt med båda dina föräldrar? -
Sporadisk men bra.
Vem är farligast i din familj? -
Idiotfråga! Ingen!
Vem ser roligast ut i din familj? -
Morsan, på kort. Fast farsan kan också se rolig ut på kort.
Vem är coolast? -
Farsan (och dummast)
Har ni något husdjur? -
Jag har ju Figaro, Amadeus och The Royal Gimlidor, Gimpa asså.
Vem har du mest gemensamt med? -
Sven och Majje.
Vem står för underhållningen? - När då?
Vem sover du oftast med? - Sven och djuren så klart. Och min mjukiskrokodil.
Roligaste kvällen med familjemedlem? -
Det vet jag inte.

Vad har du gjort idag? -
Städat som fan!
Har du varit glad idag? -
Jovars.
Har du varit ledsen idag? -
Nejvars.

Har du gjort något bra idag? - Ja jag har ju städat!
Vad ska du göra nu? -
Ingenting. Det är ju rätt sent.
Har du gjort något dåligt idag? -
Köpt snuskigt dyr sushi. Det känns rätt dåligt.
Vad har du ätit idag? -
Fil, makrillsmacka och Sushi.
Har du duschat idag? -
Jäpp.
Är du trött nu? -
Nej faktiskt inte.
Vad händer imorrn? -
Ingenting, vad jag vet.




Nu då?


Nu vet jag inte vad jag ska hitta på. Jag är inte så jättebra på att bara koppla av. Om det där jävla biblioteket hört av sig och sagt att mina böcker hade kommit hade jag haft hemskt lätt att koppla av. Men nu har jag inget som är bra nog att läsa, känns det som.

  Apropå något helt annat har jag tydligen fått en kompis. Det är en tjock snubbe som brukar hänga med halvalkisarna lite här och var. Han har börjat hälsa på mig. Jag har ingen aning om varför. Han är väldigt rund i ansiktet och när han ler ser han både lite hysterisk ut och som om han har en släng av downs syndrom. Well, jag är artig och hälsar tillbaks.


Jag är faktiskt hemskt uttråkad just nu.=S Och det verkar ha börjat regna.


Kostade med än det smaka det där.


Eftersom jag varit så himla duktig idag tyckte jag att jag förtjänade något riktigt gott till middag. Sushi förstås! Så jag gick iväg till Sukiyaki för att slå på stort. Nu ångrar jag det. För det första var det galet dyrt! 149:- för 12 bitar. 169:- om man äter där. Vad fals?! Är dom galna?! När jag kom hem upptäckte jag att dom gett mig fel soya, kinesisk istället för japansk och dom hade haft på för mycket wasabi på bitarna. Jag är mycket missnöjd! Fast det smakade rätt okej efter att jag petat bort lite wasabi. Men inte alls lika gott som i Stockholm!


Jag fortsatte med städandet så nu har jag röjt ur kistan i hallen och slängt allt som borde slängas. Sen dammsög jag ur garderoberna och gjorde i ordning under diskbänken. Hittade en hel del saker att slänga där med. Man samlar på sig så mycket skit! Nu ska jag dra av badrummet och sen får det faktiskt räcka för idag!





Ensam hemma.

Idag har jag skickat iväg Figaro och Sven till Thomas. Eller skickat låter lite fel, som att jag pekat med hela handen och rutit "Marsch vänster om!". Det var mer lite otydligt viftande med handen åt Hagahållet och "Du kanske skulle ta en kaffe Thomas eller så?". Om det nu har någon betydelse.

  Jag har i alla fall haft en produktiv dag. Jag har tvättat fönster. Antagligen först gången sen förra sommaren. Har i alla fall inget minne av att ha gjort det den här våren och att döma av hur smutsiga dom var så var det lääänge sedan dom var i närkontakt med en fönsterskrapa. Amadeus såg ut att tänka "Va?! Finns det en värd där ute?!" när första fönstret vart klart. Som att han glömt bort att han faktiskt varit på balkongen bara några minuter tidigare. Gimli är ju lite mer "berest" än Amadeus så han lät sig inte förvånas.

  Men det är inte allt jag gjort. Jag har tvättat gardiner också! Och skurat av ordentligt under fönsterbrädena. Det kan samlas jävligt mycket smuts där! Försökte göra rent bakom elementen också men det var för jobbigt! Sen har jag planterat timjan, som man inte ska vattnas uppifrån utan underifrån. Det går inte med den krukan jag satt den i. Men vad kan det egentligen ha för betydelse...?

  Nu funderar jag på om jag ska fortsätta städa. Finns ju hur mycket som helst om man bara tänker efter lite. Och jag har nog några timmar till att slå ihjäl.


Föresten kom jag att tänka på att jag bott i den här lägenheten i över fem år nu. tiden går fort när man har... öh... inte är död? Well. Jag kom på att nästan alla möbler har bytts ut sen Sven flyttade in. Ny soffa, ny säng, nytt soffbord (två gånger), nytt köksbord, nya stolar, nytt nattduksbord. Kvar är bokhyllorna, dataskrivbordet och ett par stolar/pallar. Och dom skulle jag gärna byta ut också! Framför allt databordet!


Men nu är mitt kaffe slut så jag ska nog se vad mer man kan hitta på att göra.


Fredag.

Ääääntligen fredag! Jag har plågat mig igenom en fruktansvärt lång dag på jobbet. Egentligen var den inte lång, faktum är att den egentligen var ganska kort. Men den kändes lång Vansinnigt lång! Jag får nästan ångest av att tänka tillbaks på den.=S Nog om det nu.


Igår försökte jag ligga och slappna av på spikmattan. Det gick sådär. Jag hade fått en sång på (eller i) skallen och så fort jag blundade och försökte att tänka på ingenting poppade den upp. "Ge mig en öl! Så ska du se jag vaknar till!". Jättekonstigt! Jag kan dessutom bara just den frasen så det blev rätt enformigt. Så enformigt att jag tillslut somnade.

  Att ligga på spikmattan gör inte särskilt ont. Att kliva av från spikmattan efter att man har legat där däremot är nästan jättesmärtsamt! Det ser antagligen jättekul ut när man både snabbt och med stor försiktighet försöker (utan att lyckas) frigöra sig från den.


Jag har fortfarande inte fått mail från Biblioteket angående böckerna dom beställt. Hoppas dom jobbar imorgon med. Fast då kommer det ju ingen post antar jag. Argh! Jag vill ha böckerna NU ju!

  Det var föresten mycket roligare med böcker förr. Då kunde man bli helt besatt av en serie/författare och verkligen längta ihjäl sig efter nästa del/bok. Jag kan inte ens minnas när jag kände mig det minsta bokbesatt senast. Förutom just nu då.




Ps. Figgz och jag var ute på en liten liten joggingtur igår. Det var tufft. Tyckte jag. Figaro tyckte det var en bit kaka.


Projekt.

Jag har kommit fram till att jag måste ha ett projekt. Det har jag gjort förr. Tyvärr är det skitsvårt att komma på ett underhållande projekt. Jag såg bara en lösning på problemet: Att komma på ett tråkigt men vettigt projekt. Dess värre är det rätt svårt att komma på ett sådant också! Om man bortser från de redan pågående som typ jobbet. Eller varför inte livet. Livet är ett för det mesta tråkigt men nödvändigt projekt.:S

  Nåja. Mitt projekt ska i alla fall vara att försöka komma i lite bättre form. Jag började igår med att inviga min yogamatta. Det var ansträngande och lite nedslående för jag insåg att jag är ungefär lika stel och osmidig som ett vapenskåp. =S Idag har jag lite träningsvärk. Men det får man väl se som positivt.

  Eftersom det här inte är första gången jag har komma-i-form-planer så är risken väldigt stor att jag inte fullföljer det. Det är lite min melodi, att påbörja något som jag aldrig slutför. Nu finns det väl folk som tänker "Med den inställningen är det ju inte konstigt om det skiter sig". och till dom vill jag bara säga: Ja, ni har säkert rätt!


Nu ska jag ta mig ett mellanmål.


Hur gör man?

Jag är uttråkad och rastlös.=S Det finns en massa saker jag skulle kunna göra men eftersom jag ska jobba i kväll känns det meningslöst att börja med något. Skitkorkat för det är nästan tre timmar kvar tills jag måste åka.

  I natt drömde jag att jag skulle vara ledig 22 dagar i rad. Det kändes rätt tungt att vakna och inse att det bara varit en dröm. Tror inte det undgått någon att jag inte är jätteförtjust i mitt jobb direkt. Det största problemet är alla oregelbundna tider. Jag gillar rutiner men det går inte att ha några när man jobbar som jag gör.

  Gick en promenad med Annsofie på förmiddagen. Himlen var alldeles mörkt och naturligtvis började det regnade på oss. Annsofie sa att hon behövde lite inre frid. Jag fattar precis vad hon menar. Det behöver jag med! Nu känner jag mig jämt stressad och missnöjd. Jag är så jävla negativt inställd till allt!

  Kanske borde hoppa nån sekt eller nått? Kanske bli bundis med "Jag har mött Jesus"?. Men jag hatar honom så det går nog inte och jag är inte så mycket för att ge bort mina pengar, begå massjälvmord, mörda folk eller ha sex med präster heller så att joina en sekt funkar nog inte heller. För alla vet att det är sånt där sekter håller på med....


Men hur fan gör man för att känna sig lite tillfreds med sig själv?


...

Mitt internet uppför sig jävligt illa nu och det gör mig irriterad.>:( Jag har inte tålamod att sitta och vänta på att sidan ska laddas i en hel jävla kvart! Extra irriterande är det när det dessutom står signalstyrka: utmärkt när jag kollar anslutningen.


Igår läste jag en idiotisk artkel i Aftonbladet om ett hundstall där hundar hamnade när matte och husse inte längre kunde (läs ville) ta hand om dom. Sånt pissar mig off. Man skaffar helt enkelt inte en hund, eller något annat djur för den delen, om man inte är säker till 110% att man kan ta hand om den. Det allra löjligaste är dom som gör sig av med hunden för att dom måste jobba för mycket. Det är bara ren snålhet! Jobbar man mycket har man råd att betala en dagmatte/husse eller ett hunddagis. Jobbar man för lite får man omprioritera sin ekonomi. En hund är inte så jävla dyr i drift (om man inte skaffat sig en Sankt Bernard då som äter ett och ett halvt kilo om dagen, men konstigt nog ser man väldigt sällan stora, renrasiga hundar för omplacering)

  Sen har vi dom som gör sig av med hunden när dom får barn. Också helt obegripligt i mina ögon! Inte ens hundar som ogillar barn brukar ha problem med att anpassa sig till en ny familjemedlem. Det blir ofta en helt annan grej när barnet är "deras" och inte en utböling.


Nåja, nog om det. Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen ska jag ta The Figgz på en promenad.





Och så ett låttips.

http://publishme.se/384259/entries/article/new/


Syltning och biblioteksbesök.

Nu har vi syltat som galningar. Det dryga med blåbär är ju att man inte direkt kan ha det till maten. Köttbullar med blåbärssylt? I don't think so. Fast nu har vi nått att ha på filen om morgonen och det är ju inte så dumt.

  Sylten blev psykosöt den här gången också. Och då använde vi betydligt mycket mindre socker än vad som var rekommenderat.=S Men det blir nog bra ändå.=) Nu finns det nån liter blåbär kvar som vi måste hitta på nått med. Förslag?






Apropå något annat. Av en händelse råkade jag snubbla över ett Youtubeklipp från en film som är baserad på en bok som jag älskade som liten. Filmen hette The silver stallion och är alltså baserad på boken Windy ledarhingsten och jag blev så jävla sugen på att läsa om den! Och alla andra böcker i serien. Försökte hitta dom på nätet men det gick inte så nu har jag skrivit ihop en lista med böckerna och varit på biblioteket så dom får skicka efter dom åt mig. ALLA fanns! Woho! Jag blir alldeles sprittig och glad i kroppen när jag tänker på det!=D


Hallå där köp blåbär!

Idag har vi plockat blåbär. Typ tio liter eller så. Själva plockandet var avklarat på ungefär två timmar. Det var rensandet som tog tid! Det är ju inte ett särskilt spännande arbete om man säger så. Men det känns ju jävligt bra när man sitter där med en hel hink färdigrensade blåbär (och avstädat bord, disken gjord och golvet dammsuget. Helt enkelt alla spår av den jobbiga proceduren dit bortsopade) som man kan göra trevliga saker med! Vi ska göra sylt har vi tänkt. Inte lika sinnessjukt söt sylt som förra gången!

  Nu ska jag nog ta en dusch och skrubba bort alla blåbärsfläckar från benen medan Saven fixar mat. Vi ska äta köttbullar gjorda på strutsfärs. Intresting!




Ps. Spikmattan rockar fett! Provlåg den på eftermiddagen. Somnade som en klubbad oxe och vaknade efter det tio rekommenderade minuterna för "nybörjare". Stängde av klockan och låg kvar tio till. Körde en vända till innan sänggång. Samma sak. Somnade som en stock! Det var länge sedan jag sov så gott som jag gjorde i natt!


Grattis till ditt val av spikmatta!

Nu är även vi innehavare av en spikmatta. Jag har läst bruksanvisningen och ställer mig väl lite tveksam till vissa påståenden. Som att färgen skulle vara viktig tillexempel. Njääää. I och för sig, jag skulle kunna känna viss irritation vid åsynen av en superrosa spikmatta på mitt golv. Vi tog i alla fall en grön, som skulle vara bra mot depressioner. Det fanns en lila också som var bra för sexdriften. Man kanske borde byta färg....

  Hur som helst. Än så länge är det bara Amadeus som har provat den och han var inte alls förtjust. Kanske för att han försökte gå på den och inte ligga på den.=P Jag ska testköra lite senare hade jag tänkt.




Luck has nothing to do with it!

Vi har varit på stan för Sven behövde ha nya skor. Vi letade och letade utan att hitta något och sa till varandra att det kanske kunde var värt att lägga lite mer pengar på ett par dojor om dom höll längre, men det gör dom ju inte!

  Vi gjorde ett sista försök på Stadium och det visade sig att dom hade en massa varor på halva REApriset. Sweeet! Vi hittade en massa grejer och var synnerligen nöjda när vi gick till kassan. Jag bärandes på en yogamatta och en tröja och Sven med två tröjor, ett par byxor och två par skor i famnen. Mitt gick på de 148:- vi räknat med. Svens grejer skulle kosta, på en höft ungefär 500:- men kassörskan slog fel. Hon slog in halva reapriset på skorna, precis som hon skulle, men sen fick hon nog en liten hjärnblödning för sen drog hon bort ytterligare 50% på det. Sven har idag betalat 199:- för två par Pumadojor som till ordinariepris skulle ha kostat 1398:-. Allt som att fick han betala 298 bagis för sina grejer. Han kanske borde köpa en trisslott idag.=)




Men nu ska vi dra och handla sallad så vi kan grilla och häcka i parken resten av dagen.

Ps. Nu har jag ångrat mig, Figaro ÄR sötare än Bonzo. Det syns ju hur tydliget som helst!=D


Till släkten.

Då fortsätter vi väl då.

  Igår åkte Sven, jag och Figaro ut till Ljunga för att hälsa på Harriet och Anders. Vi trodde nästan vi skulle dö av värmeslag på väg till busstationen men hade den otroliga turen att faktiskt få åka med en buss som hade någon form av luftkonditionering, tror jag. Den var nästan sval!

  Som vanligt klev vi av på fel hållplats. Har inte åkt buss dit ut tillräckligt ofta för att lära mig när det är dags att plinga. Men det gör inget för det är inte långt att gå. Figaro var vild och lyckligt över att komma ut ur stan, Sven och jag var svettiga. Så vi tog ett dopp i poolen och det var skönt! Jag har aldrig glidigt runt på en luftmadrass i en pool men nu känner jag att det kanske är meningen i livet faktiskt.

  Lite senare dök Becca (min kusin), hennes pojkvän Alec och hunden Bonzo (eller hur det nu stavas) upp. Bonzo är en mycket näpen ung herre, blandning mellan Chihuahua och Kinesisk nakenhund. Ska jag vara ärlig är han faktiskt sötare än Figaro. Men intelligensmässigt är jag rätt övertygad om att Figgs vinner.=P Hur som helst. Figaro som på äldre dagar blivit lite av en rabiat surgubbe a la Farbror Einar från Glöd uppförde sig exemplariskt. Det blev lite gruff ett par gånge, men inget som dom inte kunde reda ut själva.


Under middagen visade sig Figaro från sin allra bästa sida, inte utseendemässigt då för där är han otroligt fin från alla håll och kanter. Han låg som en liten ängel där han blivit ombedd att ligga helt utan att ge ett ljud ifrån sig. Måste vara höjdpunkten i hans karriär som "Mycket väluppfostrad hund". Bonzo däremot satt fastbunden i hammocken och for runt så långt kopplet tillät och förde ett jävla liv. Min hund rockar helt enkelt! Även om han pinkade på poolen ett par gånger.

  Middagen bestod av grillat lamm, sallad, potatis (färdigkokt) och ett otroligt gott vitlökssmör (som jag hade gjort). Till det serverades det ett italienskt rödvin som också var otroligt gott! Efterrätten bestod av svartvinbärspaj och kaffe (som också var asgott men det kan jag inte skriva för jag har redan skrivit gott tusen gånger!)!


Tyvärr glömde klantarslet jag kameran så det blir bara ett par dåliga mobilkamerabilder på Bonzo och sen en skrytbild på Figaro.





Till landet.

Nu måste jag ju caught up lite här. I torsdags åkte M och jag för att hälsa på T som flyttat till landet. Vi har ju nu känt varandra i 18 år. ARTON ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅR! Det är sjukt lång tid och jag får säga det själv.

  T:s karl har ju ärvt delar av huset där dom bor och man kan lugnt påstå att läget är fabulöst! Jag räknade inte men jag tror det var ungefär 30 meter ner till vattnet och ingen insyn till någon granne. Dessutom var det långt till hårdtrafikerade vägar. T:s tre katter som i forna dagar varit feta innekatter var nu slanka utekatter.

  Som en god värdinna bjöd T på hemlagad blåbärspaj med vaniljsås och glass. Shyst. Som goda gäster åt M och jag mycket och sen stack vi utan att hjälpa till med disken. Fast först satt vi på deras brygga och smälta maten i solen en stund.



Ps. Bilderna är tagna av M.


Long time no se.


Förra helgen var vi i Stockholm. Vi kom upp rätt sent på fredagskvällen och åkte direkt hem till morsan för att äta kräftor. Det blev väldigt sent för somliga kan man säga och lärdagen blev rätt tung.

  Förstå såg vi på gayprideparaden. Fast sanningen att säga såg vi inte mycket. Sven och jag försökte ett tag men det var för många huvuden och kameror i vägen så vi slog oss ner på Skeppsbaren, som vi trodde var Zum Franciskaner. Nu i efterhand är jag lite besviken. Jag ville mycket hellre sitta på Zum Franciskaner. Man hör ju lång väg hur mycket finare det är. Varför lägger man två pubbar precis vägg i vägg med exakt samma entré? Hur som helst.

  Efter tåget var det dags för käk. Jag var mycket säker på att jag ville ha sushi men efter att ha gått och gått i tusen och utan att hitta ett vettigt ställe var jag beredd att äta vad fan som helst! Det blev indiska mat. Det ångrar jag bittert! Indierna hade uppenbarligen kryddat ihjäl sina smaklökar. Det smakade ingenting förutom hot hot hot! Det brann i käften på en ju! Och det sved i plånboken efter att ha pungat ut med 300:- för en måltid som jag tyckte var på gränsen till oätlig. Men man får se det från den ljusa sidan, nu kommer jag aldrig göra misstaget att äta indisk mat igen.






På söndagen var det ju dags för Cornelisdagen. Det var ju själva höjdpunkten på helgen. Det var en del kända ansikten som saknades. Evert Ljusberg och Stefan Sundström till exempel. Men första halvan av dagen var klockren. Höjdpunkten var faktiskt Tommy Körberg som var bra mycket roligare än vad jag någonsin kunnat föreställa mig! Efter hans framträdande dalade dock kvalitén och när Sven och jag var tvungna att gå till tåget hade vi inte hört en ända Cornelis på 3 timmar. Värdelöst! Men det var trevligt ändå.





Och så Cornelis him self förstås!


RSS 2.0