Semester.



En hel vecka ledigt!

...


Besökt gymmet med A idag. Förta gången på mer än två år.=S Sen jag var där över huvudstaget, inte sen vi var där tillsammans, alltså. Det kändes så trivsamt. Fula, sunkiga, småäckliga Hälsostudion med sina nötta vikter och 80-tals body builderbilder. Borde gå dit oftare. Jätteofta! Jag borde börja jogga igen också och ruta in vardagen med fasta tider. Ordning och reda.


TP och julfirande.

Att dricka kaffe och äta nybakat bröd och biscotie hos A och G över en omgång TP är inte alls dumt. Om jag har tur och får även näst veckas semesteransökan beviljad ska jag nog också baka lite. Julpynta lite. Bjuda på en revanschmatch. Det är kul att vinna. Vi är ett bra lag.


Julafton. Blir nog inte mycket till firande i år. Jobba till tre och kan inte ta med Figaro ut till H och A. Orkar inte krångla. Kanske kan vi vara hemma bara vi två. Äta gott. Ha egen julklappstudelning. Det funkar för mig.


...


Eftersom jag fick ett par timmar för mig själv idag passade jag på att städa. Jag saknar att ha en ständigt ren och prydlig lägenhet. Inget som ligger där det inte ska ligga. Ingen disk kvar efter en avslutad måltid. Det var enkelt förr men nu har jag oftast inte ork eller lust och det ger inte samma tillfredställelse eller lugn i någon annans närvaro.

  Jag har ingen som helst disciplin längre. Det är som jag fullkomligen tappat förmågan att upprätthålla någon som helst rutin eller ordning på någonting omkring mig och det gör mig rastlös och missnöjd. Skapar en lättantändlig irritation som blossar upp för minsta lilla gnista. Med den följer ständigt dåligt samvete och oro.

  Önskar jag orkade tvinga mig själv! Men jag gör visst inte det. Ett par dagar, ibland nån vecka. Sen börjar det vackla igen och jag tappar motivationen. Suck.


Men nu, när jag fått en stund för mig själv, det är lugnt och stilla i lägenheten efter att alla gått hem så känns det rätt okej


Ska ta mig ett glas rött innan maten.




...

Klarblå himlen och jag har hur mycket tid som helst att njuta av det strålande vädret! Peppar peppar men det känns som senaste tiden har det alltid varit dåligt väder när jag varit ledig.

  Överambitiöse Ahmed tog sig tid att ge mig sms:svar på semesteransökan så nu har jag tolv dagars ledighet att se fram emot efter nyår.=D


Försöker ta mig för saker. Fastnar allt för lätt i soffan, gloendes på ingenting, inte ens tv:n. Dess värre känns inget så intressant. Leker med tanken att plocka fram blyertspennor och pappar men jag är lite rädd att misslyckas och tappa humöret. Gnager lite i mig att det är slöseri med tid också fast det inte alls är det.


Kamma Amadeus är i alla fall aldrig slöseri med tid så jag ska börja där.


...

Två dagar kvar. Rätt värdelöst att arbetsdagarna bara är en dyster transportsträcka fram till ledigheten.=S Hopplöast att hinna med något såna här veckor oxå. Börjar för tidigt för att hitta på något innan, slutar för sent för att det ska kännas värt att göra något efter. Ska kolla om det inte finns en vettig vecka efter nyår att ta semester på. Onödigt att bara spara dagar. Rätt var det är får dom väl för sig att betaka ut dom i pengar och sen är det kört. Pengar sitter ju aldrig fel men jag behöver ledighet mycket mer.

Läste ett inlägg om privata skyddshundar på forumet. Kollade på en youtubevideo igår där dom visade upp israeliska skyddshundar.  Ingen lek där inte. Har väldigt svårt att tro att privata skyddshundar fyller någon funktion i Sverige. Dessutom hade trådskaparen fel om att du har rätt att försvara dig vid en hotfull situation till vilket pris som helst för det råder strikt hundägaransvar i Sverige och om du så vaknar upp av att någon håller på att kväva dig med din egen kudde i ditt eget hem kommer du som ägare få stå till svars i fall inkräktaren blir skadad av din hund. Dessutom tror jag inte gemene man kan handskas med en skydshund, inte vem som helst kan upprätthålla den disciplinen som krävs. Jag skulle då defenetivt inte fixa det!

Tränade inkallning med ställande på innanjobbetpromenaden.


Nytt försök.

Att vara lite mindre pretentiös.
Dag tre börjar det verkligen gå utför. Hur oansträngande veckan än har varit smyger sig irriteationen på vid den här tiden. Ett par ord för mycket och jag känner att jag vill köra händerna rätt genom telefonledningen och vira sladdarna runt halsen på idioten i andra ändan. Lite besvärande, lite betryckande. Suck.
  Sumpade chansen på 2:an oxå med min jävla lathet. Fick inte ens arslet ur vagnen för att ringa hyresvärden. Kanske hade jag egentligen ingen lust. Kanske ingen av oss egentligen hade det. Det funkar ju bra här och varför flytta tillfällig när ingen av oss egentligen vill bo i lägenhet? Bättre trängas och spara pengar.

Ska lägga mig i sängen och gosa med den här godigen nu. Bra för humöret och blodtrycket.


RSS 2.0