Ljuva ensamhet!

 

Nu är jag hemma själv, förutom katterna då, som precis som alltid piskar upp varandra och lämnar hårtussar överallt över mitt nystädade golv. Respektlöst!>:( Nåja, tillbaks till hur skönt det är att vara ensam hemma. Det händer ju inte så jätteofta, vilket jag försökt få Sven att fatta, faktiskt är ett problem. Men det verkar inte riktigt gå fram. Han verkar inte förstå att även han, som är min favoritmänniska annars, blir en stor jävla pain in the as när han ständigt och jämt är närvarande. Får väl försöka förklara lite tydligare.

 

Igår var jag nere en sväng på staden för att spana in slutrean. Herregud vad mycket fult skräp dom försökte kränga iväg! Jag hittade en blus och en stickad tröja på rea i alla fall. Sen blev det ytterligare en blus och en jeansklänning som till ordinarie pris. Nu blir det inte mer kläder på ett tag.

 

Det är lika fint väder idag som igår. Tog med kameran på morgonpromenaden. Tänkte mig en bra bild på en sjöfågel. Det var inte så lätt. Dom höll sig så långt ut. När jag väl kom tillräckligt nära var det på ett ställe där dom ofta blir matade. Det fick från typ två änder till en hel arme på en halvminut. Det var småcoolt, men jag fick dåligt samvete eftersom jag inte hade nått att ge dom.


 

Nu har jag kämpat mot sötsuget i en hel evighet. Surfat runt på träningsbloggar i hopp om motivation och motståndskraft. Har funkat hyfsat. Ska sno ihop lite fruktsallad med kesella som substitut.


Läckra damer, hamburgare och biobesök.

Annsofie har förbarmat sig över den lilla hunden Sigrid. Sigrids matte är nyinflyttad på Annsofies gård och har lyckats med konststycket att bryta benet på tre ställe. Så igår var alltså denna lilla madam med på promenaden.

 

 

 

Figaro blev upp över öronen förälskad! Oh hon var så söt och elegant och doftade helt ljuvligt! Han satt som klistrad i rumpan på henne. Sigrid sa ett par gånger ifrån riktigt på skarpen och som den gentleman han är backade Figaro förstås då, i en halv sekund. Han fick gå kopplad eftersom han inte kunde uppföra sig.

 

Senare på dagen gick vi till Texas Longhorn för att prova deras hamburgare. Det var hemskt trevligt. Jag tog en med ädelost och bacon, den var hur god som helst! Pommen var också kalas! Hemskt prisvärt alltihop måste jag säga. Tog ett glas vin till också, som jag tog kort på. Men när maten kom in blev jag så exalterad att jag glömde bort kameran.

 

Sen blev det bio och den var också hemskt bra. Jag har ända sedan Robert Downey Jr dök upp i Ally McBeal för drygt 10 år sedan tyckt att han är kala! Det var han även i den här filmen.

  Vi har kommit fram till att vi ska gå på bio oftare för det är en trivsam syssla. Igår hade vi visserligen oturen att hamna bredvid en tjej som skrattade väldigt högt. Jag har inget problem med folk som skrattar väldigt högt, men i det här fallet blev det väldigt störande eftersom hon gjorde det när ingen annan skrattade. Nåja, var väl kul för henne att hon hade så himla roligt.

 


Polarkyla och bakverk.

Aaaahhh! Jag har varit uppe sedan sju. Figaro och jag tog en kort promenad i svinkylan. Vi gick förbi ett par av stans största ute ställen. Det låg spyor både här och där. Jag verkligen njöt av att inte vara bakfull eller lida av andra alkoholefterdyningar. Figaro njöt av korvbröd som folk tappat.
Förr drack jag mycket alkohol. Inte så att jag raglade omkring redlös och spydde i snödrivor alltså, men det blev rödvin i snitt två gånger i veckan. Nu har jag druckit två glas vin på en månad. Det gör gott både på vågen och i plånboken kan jag meddela!

 

Eftersom det var ”polarkyla” idag. Har ni tänkt på det? Enligt Aftonbladet har vi nu haft Sibirisk kyla, Ishavskyla på väg och nu rullar Polarkylan in. Det är väl lite overkill att kalla -15-20 grader för det? Hur som helst. Eftersom det i alla fall varit jävligt kallt så avslutade vi promenaden i källaren, för att få upp värmen lite. Jaga boll där nere är det bästa Figaro vet! Dessutom var lilla tvättstugan ledig så jag tjuvstartade dagens tvättpass. Det betyder att jag med gott samvete kan låta Sven sköta resten av tvättandet.

 

Efter jobbet igår stack vi och tränade. Rygg och biceps. Jag har gjort bra ökningar i ryggövningarna men är fortfarande flera mil ifrån vad jag var på den tiden då jag var som starkast. Fast om man jämför med vad jag vägde då så ligger jag egentligen på samma nivå. Alltså jag lyfter i förhållande till min kroppsvikt lika tungt nu som då. Jag var waaaaaaay tyngre då! Och som sagt. Way starkare. Nu håller ryggen på att gå av med 60 kg i marklyft. Då körde jag flera repetitioner på 90 kg och uppåt.

  När Figaro och jag var på kvällstur sen så hade jag som vanligt inte kameran med mig. Därför missade jag att ta kort på månen framför vilket det var ett Z:aformat moln Det såg coolt ut.

 

Nu ska Figaro och jag snart gå på promenad med Annsofie, Morris och hunden som dom passar. Kameran får följa med den här gången! När jag kommer in sen ska jag dricka kaffe och äta Kladdmuffins. Jag bakar ju egentligen mest för att få slicka skålen. Egentligen bara därför, även om bakverken sen är helt okej dom med.=)

 




Snölekar och orkideér.

Eftersom jag slutade så tidigt idag och inte hade nått träningspass att klara av så blev det en promenad i dagsljus. Jag tog med kameran och tvingade sen stackars Figaro att simma runt i snön. Det såg komiskt ut. Hans huvud stack upp på ett väldigt sälliknande sätt. Men han blev för kall så efter ett par turer på i djupsnön fick vi hålla os på vägarna.







En av mina orkidéer är på god väg att börja blomma igen. Den andra är närmare döden. Topparna har totaltorkat och jag borde slänga den. Ska nog göra det och köpa en ny i helgen.

  Apropå helgen ska det bli så jävla skönt att vara ledig!! Två dagar känns som vanligt för lite men det får duga. Vi ska eventuellt gå på bio och se Sherlock Holmes. Kanske ska vi gå och käka på Texas Longhorn också. Testa deras burgare. Luktar ju jämt så jävla gott därifrån!



 

Jag är skittrött fast jag vet inte varför. Gick visserligen upp kvart i sju i morse men gick å andra sidan och la mig kvart i tio igår så det blev säkert åtta timmars sömn om man räknar bort stunderna jag låg vaken. Fast kvart i sju är för tidigt. 7:30-8:00 är lagom att gå upp.

 

Nu måste jag städa. Golvet ser ut som skit igen.

 

 


Kalas och mattematik.

Igår var det födelsedagskalas för Thomas. Vi blev bjudna på Cottage pie som smakade alldeles utmärkt. Sen spelade vi Alias. Det blev 1-1, men jag tcyker nog att Annie och jag var bäst. Vi var trots allt bara två i vårt lag. Sven och Thomas drack upp nästan hela Thomas födelsedagssnaps så dom var ju lite lätt överförfriskade vid kvällens slut. Jag drack två små glas vin och en halv snaps. Var inte alls sugen på alkohol. Känns inte som att det är värt hur man mår dagen efter.

  Kalaset medföljde en senare sänggång än vanligt. 00:10 släkte jag lampan, vilket ju inte är så vansinnigt sent alls. Bara två timmar senare än vanligt men det kändes som mer. Sov drygt två timmar längre på morgonen också. Kom inte upp fören kvart över nio. Tyckte det var bättre att sova ut än vara trött hela dagen. Men nej, jag gillar inte sena mornar.

  Slackade nån timma efter frukost, tills jag blev rastlös och bestämde mig för att få tränigen avklarad innan halva dagen gått och jag drabbats av söndagsångest. Ben och axlar stod på schemat. Jag har aldrig varit vidare bra på mattematik men slog väl rekord i felräkning idag. Skulle köra knäböj med 35 kg var det tänkt. Jag hängde på två 15kilosvikter. Det blir alltså 50 kg ihop med skivstången. Hoppsan! ”Fan vad tungt det här känns” tänkte jag när jag började första set:et. I botten på förste repetitionen höll jag på att smälla av. Men det gick även om det bara blev 5+5+4 reps. Det här var alltså benpass nr 3. känns som jag gjort hel okej ökningar i benövningarna. Axlar går däremot jävligt segt.

 

Hemma igen blev det en fet fruktsallad med kesella och keso och en liten leverpastejsmacka. Sen slackande jag lite till, till Figaro ville ut och gå. Nu är kvällsmaten på G och sen kanske man skulle se en film eller så.

 




Muffins och klösträd.

Vi har varit nere på stan på jakt efter en födelsedagspresent till Thomas. Han önskade sig ingenting. Det blir inte direkt lätt då. Vi gnuggade geniknölarna tills håret blev helt elektriskt och kom inte på ett jävla skit!

  Till mig själv hittade jag däremot en massa! Lagerhouse hade halva reapriset på en del grejer som jag gått och spanat på länge, länge. Det blev fyra skålar och ett fruktfat i trä. Köpte några muffinsformar också för jag tänkte att jag skulle baka idag. Ska sanningen fram bakar jag muffins mest för att få slicka skålen. Kaksmet är det godaste som finns nästan!





Figaro och jag har varit förbi djuraffären också. Jag har tänkt att jag ska köpa ett nytt klösträd till katterna eftersom dom har klöst och legat sönder det dom har. Jag har kollat på nätet men hittar inget som känns riktigt självklart. Ett är väldigt stort och fint men då måste jag möblera om på en av bokhyllorna. Plus att den har en ”hängmatta” som bara har stöd i en ände så jag vete fan om den pallar när 8 kg Amadeus kommer dundrande. Troligen inte. Såhär ser det trädet ut i alla fall.

 

http://www.ellos.se/misc/ProductZoom.aspx?ImageSource=78-2919.jpg

 

Hittat min egen modell också som djuraffären här kan beställa hem. Den vet jag ju att den funkar och är populär men det känns lite trist att köpa en likadan. Såhär ser det klösträdet ut:

 

http://www.imazo.se/Servlet?page=11&anr=781.6610

 

Syns lite dåligt men den översta platån är alltså en liten hängmatta.

 

Tåls att tänka på det här. Nu ska jag baka muffins!


Lördag.

Jag har insett att jag i allra högsta grad är en morgonmänniska. Visserligen gillar jag att vara uppe sent också, men jag gillar att gå upp tidigt mer. Så i morse gick jag upp vid sju. Gjorde en räd i tvättstugan för att se om morgontiden var ledig. Den var bokad men ingen tvättade. Nått av det mest irriterande jag vet just nu är folk som skiter i att använda sina tvättider!

  Jag var lite småtaskig mot Figaro. Prasslade med tvättpåsen istället för att fråga om han ville med på promenad. Figaro älskar källaren. Att jaga bollar där nere är det absolut bästa han vet. Han for ur sängen som skjuten ur en kanon! Sen fick han ändå bara följa med mig runt mellanlånga Himpaturen. Stackarn. Han var bitter. Men nu har ju våran tvättid börjat så nu har han fått leka där nere trots allt och verkar mycket nöjd.=)

Det var skönt att promenera i morse. Alla utom två tjej (och jag) verkade ha tagit sovmorgon så vi fick gå helt i lugn och ro. Det händer rätt sällan. Som vanligt hade jag inte med kameran. Därför missade jag bilder på dimman som låg över Motalaströmmen och två svanar som bestämt sig för att övernatta vid bron. Jag lär mig aldrig! Men jag har ett par gamla dimmbilder som jag får illustrera med. Föreställer er sen lite snö och is på det oxå.





Innan Sven flyttade in hade jag tre städade och relativt tiggfria djur. Jag tror det till stor del berodde på att jag sällan åt någon dom egentligen var så intresserade av. Det blev mest bönor och veganska alternativ. Men sen kom alltså Sven och med honom ost, kaviar, leverpastej och annat för både katter och hundar väldigt smaskigt.

  Jag har alltid sagt att jag inte har något problem med djur som tigger. Jag har insett att det beror på att jag aldrig haft någon riktigt tung tiggare i hemmet. Nu har jag det. Tack vare Sven som nästan varje morgon bjuder djuren på smakprov från sin frukost.

  Gimli håller fortfarande en viss stil. Han sitter för det mesta bredvid och tittar på, men det händer att han när suget blir för stort slänger ut en tass för att fånga in mackan/skeden/gaffeln på väg mot munnen. Amadeus är rent skamlig, han krälar på en och försöker verkligen roffa åt sig maten. Figaro är inte mycket bättre. Om man sträcker sig efter något kan han kasta sig fram, övertygad om att nu är det hans tur att få smaka. Inte sällan försöker han lixom slicka ut mat ur munnen på en, om man tillåter honom. Han kan till och med få för sig att pipa som för att påminna en om att "Hallå här sitter jag och väntar på min tur!".

  Såhär var INTE mina djur från början! Dom låg snällt bredvid eller brydde sig inte alls om när jag åt. Jävla Sven! Han har förvandlat dom till monstruösa matvrak! Såhär ser det ut när vi äter frukost.




Amadeus öra döljer Svens nöjda flin.


Träning och komp.

Fick gå en timme tidigare från jobbet idag. Halleluja vilken ljuvlig lycka!! Den här veckan har varit tung som satan. Vet inte varför. Det bara slog till på onsdagen. Jag ville göra en Tom & Jerry, mest en Tom. Alltså gräva en grav, röka en cigg och sen få ett städ i huvudet. Hur som helst. Jag utnyttjade den där timmen jävligt väl tycker jag! Cyklade hem, svidade om till joggingkläder och var ute och löpte i 36 minuter. Inte skitlänge, men jag gav mig trots allt ut så sent som kvart i nio.

  Plus att vi ju faktiskt var och tränade i morse. Rygg och armar. Gjorde ett par modifieringar av programmet som verkar ha varit bra för jag har redan vissa känningar av träningsvärk. Gjorde en rätt rejäl ökning i marklyft. Sista set:et blev med 60 kg. jag gjorde 6 repetitioner. Om man tänker på att det bara var mitt tredje ryggpass och jag faktiskt lyfte min egen kroppsvikt (så när som på 6-7 hg) så är det inte så jävla illa!   

  Nu sitter jag och avnjuter två äggmackor. Väldigt gott. Ska hälla upp en kopp te och ta en apelsin också. Sen är det nog snart dags för sänggång.



Nu vet vi vad som hänt med Pelle.

Död är vad han är. Det är trist. Och lite konstigt att någon som man egentligen inte ens känner kan vara så påtaglig i sin frånvaro. Ja trist är vad det är. Till och med sorgligt.


...

Jag har lite, lite träningsvärk i låren efter gårdagens benpass. Inte så mycket som jag skulle vilja ha dock. Det är obegripligt för jag tyckte jag tog i som fan. Både i ben och axelövningarna. Men det är väl bara att fläska på ännu mer nästa gång. Tog en rask joggingtur på eftermiddagen idag. Det gick riktigt bra. Kändes som jag kunnat springa mycket längre. men Figaro körde sitt trebensrace och jag tyckte synd om honom. Imorgon är det bröst och triceps som gäller.

 

Jag har fått schemat för februari. Det var väl sådär. Jag börjar och slutar vid samma tider hela veckorna i alla fall men låg inte en ända gång på de 6.5 timmar som 75% egentligen blir. Men jag börjar ge upp förhoppningarna om att någonsin få ett bra schema.

 

Det har som alla säkert märkt kommit ännu mer snö sista dagarna. Jag är utled på den här vintern! Den har varit vidrig! Blir det inte vår snart så tar jag fan i mig livet av mig! kombinationen nollgradigt och snöfall är riktigt pissig dessutom. Bara massa snömodd och fukt överallt. Vidrigt! Och dom plockar som sopor, precis som vanligt.

 

Jag längtar till helgen. Behöver verkligen vara ledig. Jag behöver alltid vara ledig.=S Dags att ta en kvällstur med Figgz.




Rapport från mitt privata forskningsinstitut.

Jag försöker koppla av idag och det går inte så bra. Jag blir så jävla rastlös och uttråkad!!

Att bara göra ingenting är slöseri med tid. Men vad ska jag göra?? Jag har promenerar i en timme och 45 minuter med Figaro, kammat katterna och klippt deras klor. Klippt Figaros klor, klippt Svens hår. Eller rakat snarare.

  Apropå på det så skulle vi raka hans skalle i onsdags. Jag som höll på att dammsuga bad Sven ta fram rakapparaten. ”Den finns antingen i dom där två lådorna eller i dom där två” sa jag och pekade på nämnda lådor. Efter en stund upptäckte jag att Sven höll på och rotade bakom böckerna i bokhyllan. ”Va göru?” frågade jag. Sven sa att rakapparaten inte låg i någon av lådorna så han letade efter den. VARFÖR skulle rakapparaten ligga bakom böckerna?! Vi hittade den inte så det blev inget rakande.

  Så i fredags när jag på nytt skulle ta en sväng om med dammsugaren såg jag att locket på en av lådorna jag bett Sven kolla i låg på glänt. Jag gick dit för att rätta till det, jag såg en laddare av något slag genom glipan mellan locket och kartongkanten, jag petade till locket och vad visade det sig ligga där om inte… jo just det… rakapparaten.

  Okej Sven har lite dålig syn. På ena ögat ser han i princip inget alls säger han. Jag testade därför olika positioner i ett försöka att förstå hur han kunde missat den. Hur jag än vände och vred och blundade med ett öga åt gången så var den hur synlig som helst. Det här är ytterligare någonting jag måste ta upp i min forskning ”Den manliga hjärncellens tillfälliga funktionsbortfall”. Min forskning handlar om hur mäns hjärnceller vid tillfällen verkar totalt stänga ner eller i alla fall gå på kraftig sparlåga.

  Ett exempel från min forskning. Kalsongbyte, när dom gamla kalsongerna är avtaga och de nya påsatta stänger hjärncellerna hos mannen ner vilket leder till att mannen ofta låter de använda kalsongerna ligga precis där dom tog av dom.

  Jag försöker finna ett samband mellan nedstängandet och en framåtlutande kroppsposition. När mannen böjt sig ner för att kliva i de nya kalsongerna, då sker själva nedstängandet enligt mina beräkningar. Samma fenomen kan ses i köket om mannen tappar någonting på golvet, tex en tomatskiva. Mannen böjer sig ner för att ta upp tomatskivan. Nedstängningen som då inträffar gör att mannen när han åter intagit upprättstående läge helt har glömt bort att han även ska torka upp efter tomatskivan.

  Jag funderar på att ansöka om ekonomiskt bidrag för fortsatt forskning.


Godisfrossa.

Måttlighet. En dygd jag har utan framgång försökt att tillskansa mig. Det är väl helt enkelt inte meningen att jag ska kunna ta ”bara en liten bit”. Därför blev det inte en liten påse godis. Det blev en gigantisk bautapåse som jag i ett rasande tempo snart ätit mig halvvägs igenom.

Jag känner mig lite som jag inbillar mig att Hasslehoff kände sig när han fick för sig att det vore en bra idé att bli aspackad och avsluta kvällen på golvet ihop med en hamburgare. Typ förvånad över att det inte känns bättre.


 


Jag gick till myrorna för att köpa ”nya” skor. Efter upprepade försök att köpa bra hållbara nya skor har jag insett att det inte är värt det. Skiten går sönder likt förbannat! Jag hittade ett par promenadskor, ingådda och klara. Och så ett par blommiga stövlar. När jag mycket nöjd styrde stegen mot kassan insåg jag att jag glömt min plånbok hemma! Noooooooooooooooooooooooooooooooooooooo!!!!

  Jag skickade ett sms innehållande många obsceniteter till Sven som gjorde en insättning på karmakontot och kom nertraskande med mitt bankkort. Som tack köpte jag en present till honom. En-världens bästa-kille-mugg. Den kostade bara 5 spänn, men det är ju tanken som räknas.



 

Figaro har fått en ny kompis idag. Dexter. Men väldigt söt liten trevägskorsning. Figaro uppförde sig riktigt hyfsat. Han är ju lite av en pervers översittare ofta. Men idag var han bara lite småsnuskig. Det var jätteroligt! Hoppas vi träffar lille Dexter snart igen!


Lördagmorgon.

Två minuter i sju gick jag upp. Två minuter innan klockan skulle ha ringt med andra ord. Käkade två äggvitor och drack typ en halvliter vatten. Figaro som gömt sig under täcket i hopp om att slippa morgonjogg, men här visades ingen pardon. Jag fick bruka lite våld och helt enkelt bära ut honom i hallen. Ynkliga -1 grad fixar till och med han!
  Vi körde 43 minuter i riktigt hyfsat tempo. Kändes jävligt bra för senaste veckan har det varit jobbigt och tagit emot som fan! hemma igen kände Figaro sig uppvärmd och klar för lite dragkamp. Han gick och hämtade sin repleksak. Tyckte det var på tiden att han fick smaka på sin egen medicin så jag nonchalerade honom. Där fick han! Nu kanske han lär sig att inte tacka nej när jag föreslår nått framöver.

Än så länge har jag inte varit alls så godissugen som jag varit den här veckan. Det är väl för att jag får äta godis idag om jag vill. Får inte=VILL HA!! Får= Njääh! Tror jag skippar det.
  Nu ska jag i alla fall gå en sväng till med Figgz och sen ska jag gå på jakt efter ett par icke läckande skor!






Mitt i naturen, på gymmet.

Att försöka styrketräna på Friskis och Svettis en fredagseftermiddag ungefär klokan tre är inte någon strålande idé. Varenda medlem verkade vilja klämma in ett pass innan helgen. Jag är lite kinkig av mig. På gymmet ska man träna. Umgås kan man göra i duschen sen eller vart fan som helst utom just bland redskapen! Jag verkar vara rätt ensam om att ha den åsikten. För det snackades helt klart mer än det tränades bland de flesta andra.
  Jag hade vissa förhoppningar om att slippa en viss typ av människor på Frisks och Svettis. Dom jag hoppats slippa var ”jag-är-så-jävla-vältränad-att-jag-måste-gå-med-armarna-rakt-ut-och-benen-brett-isär-som-jag-skitit-på-mig-och-skrika-allt-vad-jag-kan-när-jag-lyfter-vikter-som-är-för-tunga-för-mig-egentligen-killar”. Dom visade sig idag finnas även där. Suck. Det var som att befinna sig mittibland en skock brunstiga älgar. BRÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖL! BRÖÖÖÖL! BRÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖL!

 

Jag drömde en helt förskräcklig mardröm i natt föresten! Den innehöll en otäck sjö i vilken det låg ett kvinnolik fastruset. Det fanns en livsfarlig brygga oxå. Jag tror bryggan faktiskt försökte dränka en om man gick på den! Ja det låter konstigt, hur kan man bli dränkt i en frusen sjö? Men där bryggan låg var vattnet öppet. Sen fanns det små otäcka stugor som hyrdes ut, en otäck kvinna och ett fruktansvärt otäckt barn!
  Alltså det finns ingen anledning att vara rädd för barn. Så vida det inte är barnet från Djurkyrkogården I, men han är ju inget barn längre och har förhoppningsvis lagt sin roll som mördare åt sidan. De flesta barn är lixom svagare än en vuxen människa, oavsett kön. Den här ungen i min dröm var väl kanske sju år. Han hade ingen skalpell, han hade inte ens en slangbella! Han höll bara på och tröck sitt fula lilla nylle mot ett av fönstren till stugan som vi (jag vet inte vilka vi var, men vi var fler stycken) alltså hyrde och där inne satt vi och skrek av skräck typ. Jag minns inte varför han var så farlig. Det hela var mycket besynnerligt.

 

Min försök att äta föräta mig på godis på nyårsafton gick tyvärr inte enligt planerna. Jag har knappt tänkt på annat än lösviktsgodis på hela veckan! Därför tror jag att jag tänker unna mig lite (eller en asstor påse, kanske nått kilo eller två) imorgon, om suget inte släppt tills dess.


Ikväll.

 

Det blev ett morotsbröd. Det var inte alls lika gott som det vi brukar köpa men det räknade jag inte med heller. Det är nyttigare och nyttigt är lite av en prioritering just nu. Lär baka igen men nästa gång använda en form istället för att göra en limpa av degen. Den lixom flöt ut och ut brödet blev väldigt platt tillslut.



Hämtat min träningsdagbok har jag gjort också. Ska fylla i den innan jag går och lägger mig hade jag tänkt. Så gott det går i alla fall. imorgon blir det rygg och bicep. Kaaanske jogging som avslutning igen. Får se. men först till jobbet förstås. Jag ringde för att kolla hur det såg ut med min ledighetdansökan. A i driften återkom efter att ha snackat med Kga. Det var samma skitsvar som alltid ”Vi kan inte ta beslut just nu.” Hur svårt kan det vara? Det har varit stendött mån-ons. Jag frågade inte hur det var idag i och för sig. Nåja. Skulle få kompa om det var lugnt i alla fall. Borde inte, borde sitta kvar och kosta pengar för dom, men jag lär nog gå om jag får.



 


...

Just nu är det bara -2 grader. Rena tropiska värmen. Man kan nästan gå ut i shorts! Fast Figaro håller inte med. Han hade inte alls lust gå morgonpromenad. Det var lite kallare då men inte så kallt att han behövde ha täcke. Ändå försökte han hela tiden vika av hemåt så fort han fick chansen. Jag tvingade honom att gå i en hel timme. Jag fick inte ens dåligt samvete.

 

Igår blev det mycket motion. Morgonjogg i 38 minuter, styrketräning i 50 minuter och efter det 30 minuters rask joggning på ett av löpbanden. Så promenerade jag förstås med Figaro och snabbstädade lägenheten. På kvällen fick jag en helt sjuk huvudvärk. Tog två Panodil och gick och la mig innan tio. Vaknade tio timmar senare och kände mig på banan igen. Jag har lite träningsvärk i mage och bröst sedan igår. Känns najs.

 

Jag tog dessutom med min gammelkamera ut på en tur. Batterierna dog efter typ 20 minuter. Jävla skit! Jag vet inte om det är laddaren eller batterierna som är dåliga. Får väl köpa både och. Eller köra med icke uppladdningsbara. Kanske är det smartare eftersom jag använder den så pass sällan ändå.






Idag har jag fått sms om att min träningsdagbok har kommit. Wohoooo!!=D Måste tyvärr vänta ända till 17 för att hämta den. Vet inte riktigt vad jag ska fördriva dagen med. Visst finns det alltid mer städning att göra, men…. Funderar på att baka nått bröd. Det vore klar ett vettigt tidsfördriv. Skulle också behöva knopa ihop en ny och bättre spellista för mina joggingturer. Men det är svårt att komma på sådär bara. Lättare om man hör något bra på radion eller så.


Godissug.

Det fortsätter vara rena vargavintern. Jag längtar så jävla mycket efter att få gå på barmark att jag håller på att bli vansinnig! Tänk att kunna sätta ner fötterna och veta att det inte finns någon som helst risk att dom far i väg åt ett håll man inte alls tänkt sig!

  Tog med mig kameran på en promenad men det finns ingen chans att hantera den utan att ta av sig vantarna. Och tar man av sig vantarna har fingrarna förvandlats till ispinnar på två minuter och blivit lika omöjliga att använda som med vantar på. så jävla tröttsamt!



Eftersom både igår och idag varit hemskt lugna på jobbet la jag in en ledighetsansökan för fredag. Får jag den beviljad blir det fyra dagar i rad. Ljuvliga, ljuvliga tanke! Så jag försöker att inte tänka på det för jag kommer få nej. Dom säger alltid nej. Så för att inte bli för besviken försöker jag att inte tänka på det alls. Det kanske märks att det inte går så bra?

 

Jag har varit så jävla trött och godissugen sista dagarna. Jag har bara pyttelite träningsvärk i benen från igår. Ingen alls i axlarna. Det innebär alltså att jag inte tagit i ordentligt. Vilket det kändes som jag gjorde. Jag drar slutsatsen att energiintaget varit för lågt. Jag får öka på med ytterligare lite kalorier.

  För att dämpa godissuget idag så gjorde jag en fruktsallad bestående av gröna vindruvor, granatäppelkärnor, kiwi, bigarråer och passionsfrukt. På toppen blev det en klick keso med lite flytande honung. Det var gott som fan! Men jag är fortfarande godissugen.=S





Äh! Värma upp är för sissysar!


Efter den där vedervärdiga lördagen, när det var så kallt att till och med ens tarmar frös till is har det varit lite mer humant väder. I går var Figaro riktigt pigg på morgonen. I morse däremot ville han inte alls. Jag tog fram piskan. Wopaaaa! (som Chandler säger i Vänner). Sen fick jag dåligt samvete och sprang hem med honom när han väl uträttat sitt tarv. Bajsat alltså.

  Igår innan jobbet tog vi en snabbtur bort till grindstugan för rimfrosten där var så himla fin. Jag tog med lillkameran, dum som jag är. Bilderna blev piss.>:( Idag fanns det ingen tid att gå dit igen och imorgon är väl skiten borta. Ska i alla fall ta med storkameran då för säkerhets skull.


 
Tränade idag. Ben och axlar. Körde lite mage under Svens set. Dum i huvudet som man är tyckte jag det vore smart att börja med knäböj eftersom det är tyngs. Säkert inte alls dumt om man värmer upp ordentligt innan. Har rejäla känningar i bak/insida lår nu. Outch! Annars återhämtade jag mig rätt snabbt. Så pass att det inte kändes jobbigt att ta Figgz på en promenad och städa upp i svinstian efteråt.

  Jag har precis ätit lite kvällsmat. Det var gott som satan! Havregrynsgröt med en rejält klick keso, skivad banan, hackad mandel och flytande honung. Testa. Det är sweeeeet!


 


Ge mig lite värme!

Jag är besatt av SMHI. Sitter på deras sida och uppdaterar stup i kvarten i hopp om att dom ska ha höjt temperaturerna en aning. En gång blev jag alldeles het av lycka, bara -9 grader som mest imorgon! Upptäckte sekunden där på att jag kollade fel, var inne på Stockholmsprognosen. Någonting dog lite inom mig.

  Det är för mycket det här. Jag fixar inte temperaturer ner mot -18, som idag. Efter jobbet var det ”bara” -11 och det kändes som rena semestern i jämförelse så lite härdad har man ju blivit. Men snälla låt det bli lite varmare nu!! Det får gärna bli vår renat av. i år lovar jag på heder och samvete att jag inte ska klaga på värmen en ända gång, om det så blir 30 grader varmt i skuggan så ska jag bara tacka och ta emot!

 

Lite bilder från sommaren 2009.








"Jag är så hungrig, jag måste ha en gnu!"

Igår blev det rygg och mage på gymmet. Det är så jävla kul! Mycket roligare än förra året när jag och Annsofie försökte komma igång och styrketräna. Troligen eftersom Hälsostudion blivit riktigt kass och ingen av oss egentligen var så motiverad.

  Det blev inte något jätteintensivt pass. Har bara lite antydan till träningsvärk idag. Men det är okej, bättra att börja lugnt och öka än att överanstränga sig på en gång. Vi körde följande övningar:

Latsdrag, brett grepp till bröstet: 2*10 a 22.5 kg, 1*12 a 25kg

Sittande rodd: 2*10 a 25 kg 1*12 a 25 kg

Crunches i maskin: ca 5:20 a 20kg

Midja i maskin: 3*10 a 10 kg

Marklyft: 2*10 a 40 kg, 1*12 a 40 kg

Liggande kryssdrag i Cabel crossen: 2*10 a 7.5, 1*12 a 7.5

 

Igår beställde jag en träningsdagbok, den borde komma på måndag. Blir lite lättare att hålla ordning på övningarna då.=)

  I morse blev det morgonjogg igen och det gick segt som fan! Jag har vaknat flera gånger sista nätterna och varit skithungrig, har över lag varit hungrigare än vanligt sista dagarna. I går morse på morgonpromenaden kände jag mig så utsvulten att jag funderade på att äta upp Figaros leversnittar. Tror det är dags att öka kaloriintaget en aning. Därför blev det lite extra frukostmat idag. Mellanmål bestod av keso, kesella, banan, granatäpple och kiwi. Godare än godis!

  Nu måste vi handla. Halv fyra börjar jag jobba, dag 2 av 5. Känns tungt. Dom har fuckat upp schemat den här månaden också. Jag fattar inte hur dom lyckas. Fast jag ska inte klaga. Mig hade dom inte lagt på 100% helt plötsligt i alla fall. Dom har visserligen frågat om jag vill jobba extra den här månaden. Thanks but no thanks. Det räcker gott och väl som det är!

 


 


Be gone sambokilon!

I morse vägde jag 60.6 kg. -6.1 kg sedan den 11:e november. Känns lite fånigt att ha gått och vantrivts med sambokilona i flera år när två månader var allt som behövde för att bli av med dom. Nu kan jag knäppa mina svarta manchesterjeans igen, dom som det var 12 cm för små i midjan för ett tag sedan. Woho!

  I morse hoppade jag över joggningen. Tog en 45 minuters promenad istället, Figaro hängde med. Jag avskyr det här jävla underlaget! Man går och går i ett rasande tempo men kommer ingenstans. Upptäckte dessutom att mina stövlar har börjar läcka även dom. Nu har jag inga skor som håller fukten och kölden ute! Ska dessutom jobba sju dagar i rad nu så det blir inte så mycket tid över till att springa på stan på jakt efter nya dojor. Känns knappt ens värt att köpa några. Alla går ju ändå sönder.=(

 

Nu ska jag byta om och greja så vi kan sticka och träna!


När det inte blir som man tänkt sig.

 

 

Jag handskas inte särskilt bra med motgångar. Jag har en tendens att tycka att hela universum motarbetar mig om saker inte blir som jag tänkt det. Som idag. Jag hade riktigt sett fram emot att träna. Jag är ledig dessutom så idag skulle det inte behöva stressas. Packade väskan och gick, vände i källaren för att hämta plånboken, gick igen, vände i källaren för att flytta pengar så jag skulle kunna köpa en träningsdagbok, gick igen, vände i källaren för jag hade glömt plånboken igen, passade på att kolla öppettider. Söndagar 10-21:30. Gick igen. Förfrös öronen under cykelturen ner på stan. Slogs som en vilde med cykellåset innan det äntligen var på plats. Försöker öppna dörren till gymmet. Stängt. Öppet tider vecka 1: Onsdag Stängt. Tack för det! Cyklade hem, förfrös öronen ännu mer. Konstaterade att hela stan var stängd så träningsdagboken fick också vänta. Såg fram emot en varm kopp kaffe som plåster på såren. Kommer på i samma stund som vattnet börjar koka: mjölken är slut.

 

Jag gick in på Friskis hemsida och kollade öppettiderna igen och det stod faktiskt att det skulle vara stängt idag. Hur jag kunde missa det förut kan jag bara förklara med att högre makter, för att jävlas med mig, ändrat på sidan just då..

 


...

Jag borde städa. Även om katterna för tillfället fäller förhållandevis lite så behöver man dammsuga varannan dag för att golvet ska hålla sig fräsch. Men jag har ingen lust. Fast jag vet att jag kommer ångra mig. Jag avskyr skitiga golv! Och imorgon är jag ledig, det vore skönt att slippa ägna sig åt städning då. Jag ska dricka upp mitt kaffe och sen får vi se.

  Kaffet dricker jag för övrigt ur en av dom koppar Sven fick i julklapp av sina föräldrar. Han fick även matchande skålar. Det har blivit vår ”frukostservis”. Borde köpa matchande assietter också. Jag gillar saker som matchar.



I söndags inhandlades, utöver träningskläder, även ett gymkort. Sven köpte med ett. Eftersom det var överlägset billigas på Friskig & Svettis fick det bli där. Jag fattar inte varför man döper ett gym till något som mer passar en lekstuga för barn. Och vad fan menar dom med ”Lite tuffare, mycket roligare.”? Nåja, lokalerna var fräscha och utrustningen såg bra ut.

  Igår var vi och premiärtränade. Det kändes kanon! Idag har jag träningsvärk, förstås, eftersom jag egentligen inte har några muskler alls! Men det ska det alltså bli ordning på nu. Joggandet rullar på riktigt bra. Figaro har tvärvägrat att följa med dom senaste mornarna. Utom igår då, när det bara var -2 grader. Han har fått nog av kölden! Det har egentligen jag oxå. Nu går jag alltså upp och joggar ensam och går sen ut med Figgz.

 

Jag fick en ny köksvåg i julklapp av Sven. Den är mycket snyggare och lättare att använda än min gamla. Plus att den har tidtagning. Hur bra som helst! Jag använder den precis hela tiden!


 


Vissa dagar ser man ut som en tunna med skit.


Ibland känner man sig helt enkelt mindre attraktiv än andra. Idag är en sån dag. Jag gick ner på stan för att inhandla lite nya träningskläder. Provrumsljus är inte särskilt smickrande och träningsbyxor har konstig passform nu för tiden. Jag såg fan i mig hiskelig ut! Usch! Det var en fruktansvärd upplevelse!

  Tillslut hittade jag i alla fall ett par byxor som inte fick mina ben/lår/mage att se ut som något som rymt från en skräckfilm. Billiga var dom också. Jag är alldeles för snål för att köpa ”riktiga” träningskläder från affärer som Stadium eller Intersport. Vem fan vill lägga 799 spänn på ett par byxor som förhoppningsvis kommer vara indränkta med svett under större delen av sin livstid? Inte jag i alla fall! Det blev två tröjor, två linnen och en keps oxå. Nu är jag ekiperad för gymmet!

 

 

 

Nu ska jag ut med Figaro. I morse grävde jag fram ett tunnare täcke jag köpte till honom förrförra året som han då hatade och totalvägrade att överhuvudtaget befatta sig med. Jag hittade honom faktiskt i köket i full färd med att försöka få tag på en sax så han kunde klippa sönder det. Som tur är har han ju inga tummar så redan vid kökslådan tog det projektet slut. Nu när han har fått lite perspektiv och har det här årets tjocka vintertäcke att jämföra med så har han faktiskt, kors i taket, accepterat att bära det här lite tunnare. Hurra hurra!


 

 


2009 i tolv bilder.







Hej då 2009, stig på 2010!

 

Igår var en mycket trevlig tillställning. Annie hade bakat en mycket grann smörgåstårta som vi helt utan skrupler kastade i oss på en kvart. Sen blev det godis. Vi hade myyyycket godis. Jag hade tidigare under kvällen bestämde mig för att äta så mycket att jag för all framtid skulle bli förskonad från godissug. Det gick riktigt bra tror jag. Jag har inte känt minsta godissug på hela dagen! Fast jag är sällan sugen på godis så det kanske inte betyder så mycket.

  Hur som helst. Jag gick upp redan sju på morgonen igår och det plus allt snask gjorde att jag föll i sockerkoma några timmar under kvällen då jag bara satt och gäspade och gäspade och gäspade ännu mer. Men det gick över. Vi spelade sällskapsspel. Först TP och sen ett nytt spel som hette Alias. Jag kickade ass! Äntligen ett spel jag är bäst på!=D

 

Strax innan tolvslaget byltade vi på oss och gick ut för att skåla in nya året. Det är perfekt läge hemma hos Annie och Thomas. Utsikt över i princip hela staden. Vi såg allt men var tillräckligt långt ifrån för att inte bli helt lomhörda av allt smällande. Jag satt i en snödriva och frös röven av mig med Figaro, inlindad i tre filtar, i famnen.

  Figaro är så ljudfast en hund kan bli utan att vara totalt tvärdöv. Han reagerar över huvudtaget inte på varken ljuden eller ljusen. Som Sven sa ”Han är så van att inte lyssna att han inte ens hör smällarna.”

 

Sen spelade vi lite till innan det var dags för oss att bege oss hemåt. Inte fören halv fyra kom vi i säng. Så länge har jag inte varit uppe på tusen år! Det blev sovmorgon till halv tolv. Jag tänkte att det var bättre att sova ut och vara pigg även om dagen blev kort än att gå upp tidigt och vara helt slut ända till sänggång.

  Jag var seeeeeg när jag vaknade. Kroppen var fortfarande lite i chock efter all alkohol och allt socker jag tvingat den inta. Men den får skylla sig själv för den sa fan i mig inte nej! Men jag har bestämt att jag ska vara snällare mot den i år. Jag ska träna mer och äta och dricka mindre. Med dricka mindre menar jag alltså alkohol. Vatten ska jag fortsätta dricka.










Det sista vi såg av 2009.





RSS 2.0