Nattliga samtal.

Igår var Figaro och Sven på spelkväll hemma hos Anders. Jag passade på och hyra en film jag viste att Sven inte var intresserad av att se. Romantisk komedi alltså, The ugly truth. Stoooor besvikelse! Den var löjlig, till och med för att vara en romantisk komedi!

  Filmen var slut precis när melodifestivalen började. Jag kom in mitt i första bidraget. Det var en obehaglig upplevelse. Det blev inte bättre kan jag säga. Trots det såg jag färdigt. Dolph Lundgren var ascool. Ska försöka se honom nästa vecka, men definitivt inga av bidragen. Usch får frossbrytningar av obehag bara av att tänka på det!

  Satte på ett säkert kort istället. Shrek II.=) Fast jag somnade ifrån den. Det blev väldigt, väldigt sent igår så jag hade några timmar att ta igen. När Sven kom hem ugnefär halv ett hade jag hunnit vila ut en aning och hade svårt att somna om. Vi gled in på ett lite udda samtalsämne som ledde till att Sven berättade att Crille blivit påkörd av Älvdalens (då) ända neger. Inte så politiskt korrekt men så jävla roligt! Crille hade alltså lagt sig på vägen och fick helt och hållet skylla sig själv.

  Nästa ämne var förstås hur synd det är om folk som kör ihjäl andra. T.ex. tågförare som kör på folk som kastar sig på spåret. ”Som Ted Gärdestad” sa Sven. ”Dog inte han på en toalett?” sa jag. ”Nääää, gjorde han?” sa Sven. ”Jag vet inte, när, han hoppade nog framför tåget. ”Ja.” sa Sven. ”och ända sen dess talar lokföraren som körde tåget i falsett.” ”VA? Är det sant?!” ”Nej jag hittar bara på.”

  Det var en rolig stund.=)

 

I morse blev det sovmorgon igen. Speciellt Sven tog en jäääättelång sovmorgon. Jag fick äta frukost själv. Det var helt okej. Jag läste om träning och hade det riktigt trivsamt. Nu ska jag fortsätta läsa träning och ha det trivsamt med en kopp kaffe.



Ingen slö dag.

Idag har varit en bra dag. Ingen superlång sovmorgon, utan en nästan superlång morgonpromenad. Lång i alla fall. Sen åkte jag med Majje för att handla. Vi började på Citygross eftersom dom har billig kattsand. När den inte är slut vill säga. Den var inte slut idag.

  Dom hade billig litchifrukt också. Majje verkade få en smärre chock när hon såg påsen jag köpte. ”Ska du köpa sådär många?! Jag har ALDRIG sett någon köpa SÅ många!” skrek hon. Jag tyckte jag köpte rätt några. Det var humor. Blev ett storpack med nötfärs också och karré i bit. Sen rullade vi vidare.

  Hittade en tröja och ett par tights på Gina Tricot som jag slog till på. Jag tycker jag har förtjänat dom, för idag var jag under 60 kg. Hoppas det inte var inbillning bara, vi får se imorgon för imorgon får jag registrera vikten.

  Nästa anhalt var ICA Maxi. Jag var hugrig! Svinhungrig! Det viskades lockande från godishyllorna. Men som tur var hade dom små ”Provsmaka gärna”brickor på frukt och gröntavdelningen. Så jag proppade i mig några cocktailtomater, vindruvor och bitar av mango för att få styr på hjärncellerna. Det funkade utmärkt.

 

 

Vidare har jag hunnit städa idag. Inte en sekund för tidigt. Golvet såg ut som en gödselstack.=S Figaro och jag stack ut på en joggingtur också. Underlaget var inte ultimat direkt. Vi sprang en hel del på bilvägar och rätt hårt trafikerade cykelvägar och dagens mildväder gjorde att snön blivit helt uppkörd och moddiga. Fick inget riktigt grepp så det blev rätt tungt, inte alls som i tisdags när det var fast och fint underlag och superlätt att springa. Men vi höll ut i 49 minuter.

 

http://www.netonnet.se/art/ljud-och-musik/barbart-ljud/mp3-spelare/mp3-spelare-4gb/Avant-HS-10G(135561,4327)

 

Den här tänker jag köpa till mig själv föresten.

 

Jag har hittat en riktigt bra träningsblogg också.

 

 http://www.fitnessguru.se/

 

Där har jag suttit och botaniserat stora delar av dagen. Precis min typ av inställning. Luft tungt som satan, ät och sov, ungefär. Lär nog plöja igenom hela arkivet för killen skriver bra. Texterna är både lärorikt, intressanta och lättlästa.

 

Nu är det snart sängdags. Jag börjar misstänka att 21:30 egentligen är ultimata godnattiden för mig. Jag är alltid gäspig då. Jag skulle vilja lägga mig då och gå upp halv sju varje morgon. Det tror jag hade funkat bra för mig. Är nio timmar sömn för mycket? Känns som jag behöver det.

 


Slö dag.


Strålande sol idag. Trots det var det segt att få upp Figaro i morse. Det blev lång sovmorgon. Inte fören efter träningen blev det en ordentlig promenad. Vi gick runt Himpa. Där har dom plogat upp imponerande höga snövallar. Figaros värld har ju den här vintern inskränkts rätt kraftigt. Allt han ser är dom upplogade vägarna. Jag kastade upp honom på en av vallarna så han skulle få se att välden inte försvunnit.

 

 

Annars har det inte hänt någonting alls idag. Vet inte ens vart tiden tagit vägen. Tycker inte alls om såna här dagar när inget vettigt har blivit gjort. Fast jag har ringt jobbet för att ta reda på när jag börjar på måndag. Bett A be C att skicka det där jävla schemat. Känns inte så bra alls att tänka på jobbet. Som vanligt.=(

 


Aldrig mera löpband!


Förra joggingpasset avklarades på ett löpband på gymmet och det fullkomligen sög musten ur mig! Plågsamt tråkigt!=S Tiden sniglade sig fram, en minut kändes som tio. Obehagligt varmt, enformigt och slitigt för knäna. Så det har tagit emot som fan att ge sig ut sen dess. Men idag, efter att ha laddat med Dirty Diana på riktigt hög volym, lyckades jag komma iväg. Och det var skönt! Alldeles asskönt var det! Svetten fullkomligen forsade, men tack vara dom relativt många minusgraderna hölls kroppstemperaturen på en behaglig nivå. Nu längtar jag efter att få ge mig ut igen! Blir kanske en tur imorgon.

  Jag måste verkligen skaffa en bättre mp3spelare bara. Det knastrar obehagligt i lurarna till och från just nu. Visst det kan vara lurarna felet sitter i, men kontakten till mobben har ju glappat i evigheter. Stor och klumpig är den med. En mp3spelare med tidtagning, det vore nått det!

 


Jag vill ha vår nu.

Jag har lite träningsvärk i låren och röven. Najs.=) Det blev ett riktigt bra pass igår, men jag fick gå själv för när Sven vilat färdigt ville han inte träna. Jävla svikare! Gjorde fina ökningar i axelpress med hantlar. Det var roligt för axlar är en av mina allra sämsta muskelgrupper.

 

Igår var det ju ett alldeles strålande väder! Vi han med två promenader i solen och på kvällen gick vi med Majje och matade änderna. Vanligtvis räcker det med att man visar sig vid en av matplatserna, så väller det in ett trettiotal änder. Men inte i gårkväll. Bara sex stycken dök upp. Trevligt för dom i alla fall, dom lär ha blivit mätta.

 

Jag har inte fått mitt schema hemskickat än. Jag blir så jävla trött. Det är precis sånt här som gör att man vantrivs på jobbet. Att man måste göra andras jobb åt dom. Nu måste jag alltså ringa IGEN och säga åt dom att skicka schemat. Hur seriöst är det? Ska man inte kunna lita på sina chefer va? Fan vad less jag blir.=(

 

Idag har jag ingenting på agendan. Det känns skönt, tror jag. Funderar på en joggingtur. Eftersom vintern tydligen aldrig tänker ge med sig är det lika bra att bita ihop och jogga på. Men ååååhhh vad jag längtar till våren! Tror aldrig jag längtat så mycket som i år.

  Figaro längtar också. Jag måste tvinga ut honom om mornarna. Det är knappt ens att godis kan locka honom. Här om dagen försökte jag få honom att ställa sig upp i sängen, men han bara föll omkull. Jag fick bära ut honom.

 




...


Det är så kallt! Inte bara ute utan inne också.=S Sven ligger och sover. Han gick upp klockan sex för att kolla på hockeyn, nu måste han vila upp sig inför dagens träningspass. Jag ligger inlindad i en filt på soffan och är egentligen inte alls sugen på att träna. Ben och axla står på schemat. Mitt högerknä gör lite ont och knäpper värre än vanligt, troligen på grund av för lite aktivering. Blev bara en halvtimmes jogg på hela förra veckan.

  I fredags vägde jag 60 kg. Det tar sig! Styrkan kommer så sakta också. Bänkpress 40 kg, knäböj 70 kg och marklyft 80 kg. Idag blir det väl knappast några förbättringar på knäböj med tanke på knät, men på onsdag är det dags för bröst igen och det kan nog bli ökningar där.

 

Nu ska jag strax ta Figgz på en liten pinktur och spana in parkeringen åt Majje. Han verkar inte allt för angelägen om att gå ut. -15 grader är alldeles för kallt för hans smak! För min med. I morse var det -22.





Kalas, istappar och svanträffar.


I fredags var det födelsedagsfika. Jag slet som ett djur med en besvärlig tårta och kanelbullar. Resultatet blev i slutänden riktigt bra. Jag fick fina paket, fler än på många år. Måste säga att det är en av dom största fördelarna med att ha ”kalas”.=)




Igår hade vi liten spelkväll. Vi testade TP:t som jag fick av Niklas i födelsedagspresent. Sen tänkte vi köra vanligt TP men folk (jag speciellt kanske) blev trötta och redan vid strax efter tio rundade vi av. Tycker egentligen det var en väldigt lagom lång kväll. Jag kom i säng till elva och torr som jag är vill inte lägga mig senare än så helst.

 

Idag gick Sven, jag och Figaro på en liten söndagspromenad. Jag visade Sven den jättelånga istappen jag spanat in. Vi fortsatte runt strömmen och jag blev så glad att se att Svanen fått sällskap! En hel sångsvanfamilj rastade på Motalaströmmen solbelysta vatten. Mamma, pappa och tre grå tonåringar. Men det verkade inte som dom tänkte stanna. Min svan hängde inte med när dom gled vidare. Jag hoppas han hittar någon snart.

 


Idag är det min födelsedag

Hipp hipp hurra hurra hurra för mig! Jag gillar födelsedagar. Sven vägrade göra frukost på sängen och sjunga ”Med en enkel tulipan uppå bemärkelsedaaaan! Vi har den äran vi har den äran att gratulera!” som vi gjorde hemma hos oss när jag var liten. Men det blev en väldigt trevlig födelsedagsfrukost ändå. Det har varit en väldigt bra dag rakt igenom

  Efter träningen (som gick riktigt kanon) åt vi semla, sen blev det middag på Texas Long horn och efter det bio. Vi såg The Wolfman. Jag gapade mig igenom hela filmen. Den var imponerande dålig! Fast jag gillade Anthony Hopkins. Hunden Samson var också bra. Hästarna och miljöerna var fina.





Trött.

Igår var jag så jävla trött! Gick upp halv åtta och promenerade med Figaro. Vi var ute i en hel timme och tur var väl det så segt som det blev resten av dagen. Började gäspa halv elva (på förmiddagen alltså) och sen slutade jag inte fören jag gick och la mig igen ungefär kvart över tio.

  Var på gymmet och körde axlar plus 30 minuters joggning på löpband. Det är så jävla tråkigt! Svettades som en gris fast jag knappt var andfådd alls. Var alldeles för varmt inne i lokalen. Hade valt ett program också och det visade sig att jag inte kunde öka tempot då. Riktigt kasst. Blir manuellt om det blir någon mer gång. Längtar hemskt mycket efter barmark och plusgrader så det blir lätt att jogga ute igen.

  Idag känner jag mig stel i hela höger rygghalva och upp i nacken. Väldigt obekvämt. Nu Ska jag ta tag i städandet.


Kvällens underhållning.

Jag sket i Greys. Istället blev det favoritfilmen nummer 1, Shrek, en rejäl skål med godis och två koppar kaffe. Precis perfekt avkoppling. Jag har sagt det förr, men jag vill också ha en talande åsna.

 

 

Nu blir det tacos och Beck, I stormens öga. Sen sänggång. Visst det är lördag, men jag är rätt trött.


...

Vaknade med huvudvärk idag igen. Inte mycket, bara precis sådär så att man ska bli irriterad och trött. Efter en kort morgonpromenad där små, små vassa iskorn högg mig i ansiktet blev det fetingfrukost. American pancakes. Blodsockernivån slog i topp, huvudvärken blev värre. Sen föll blodsockret som en sten och jag blev trött, tröttare, tröttast. Frukosten gör så jävla mycket för hur resten av dagen blir! Även på lördagar, när jag får äta vad jag vill, brukar jag börja med en nyttig frukost. Det är smart. Ska försöka komma ihåg et till nästa gång pannkassuget sätter in

  Nu har jag i alla fall precis avslutat dagens första kaffe och det verkade jaga huvudvärken på flykt i alla fall. Ska strax ner och ta upp en maskin tvätt. Sen tror jag att jag ska kolla på Greys Anatomy ett tag. Sven och Figaro är hos Thomas. Tredje helgen i rad. Halleluja!

 

Jag har hängt på SMHI. Jag längtar ihjäl mig efter den dag då det står ett plus framför gradantalet. Det här har varit den längsta vintern någonsin.




Igår såg jag svanen igen. Han låg helt ensam med huvudet under ena vingen och sov, om han inte dött. Han kanske är sjuk. Hur som helst. Det såg sorgligt ut.


Reservdelar och sångsvanar.

Det har varit tungt sista tiden. Tuuuuuuuungt. Ibland vore det bra med reservdelar till människor. ”Nä min hjärna funkar inte som den ska, jag byter ut den!” Jag var hos läkaren igår. Hon tog mig på största allvar och var väldigt förstående. Det är svårt med förstående människor. Man blir som mos inuti. Jag tyckte hemskt synd om mig själv, men sen kändes det bättre. Nu ska jag bli lagad.

Snart måste nog Figaro också bli lagad. Han fortsätter hoppa på tre ben. Men jag tror ju ändå det beror på kylan och snön och kanske saltet. Så vi väntar liiite till.

  Vi var ute med Annsofie, Morris och Sigrid tidigare idag. I solen. Igår när jag gick runt strömmen tyckte jag mig se tre vattenfågelungar. Dom dök så fort hela tiden och sen kom dom inte upp. Men tre stycken tyckte jag helt säkert att jag såg. Och en sångsvan. Så vi gick den vägen idag med. Sångsvanen var kvar men ungarna såg vi inte ens en skymt av. dom har kanske frusit ihjäl, om dom nu fanns. Det var elva minusgrader i morse. Precis när jag vaknade tyckte jag det stod en minusgrad. Tyvärr såg jag ju bara fel.




 


...

Det kändes som vår i luften i morse. Fåglar kvittrade och sjöng, uppenbarligen förvirrade. Det droppade från istapparna och porlade från strömmen. Bara någon minusgrad var det och barmark vid universitetet. Men jag var inne på SMHI och där är dom inte särskilt våriga. Dubbelsiffriga minusgrader imorgon. Usch, jag vill ha vår! Annars måste jag ta livet av mig!



Tre heltidsdagar på rad nu. Det bidrar definitivt till ökad självmordslust.

 


Love is in the air!

 

Jag sitter just nu och tar igen mig med en kopp kaffe. Har ätit mitt nya favvomellanmål också. Det satt som en smäck! Figaro ligger och sover. Han är lite lätt utmattad. Vi har varit ute i en timme och fyrtiofem minuter.

  Först gick vi och mötte Jeanette och Buster. Sen knatade vi vidare till hundrastgården i folkparken. Vi hänger aldrig där. Figaro kan ju gå lös och har på ”äldre” dagar blivit rätt sur och grinig mot andra hanhundar. Men nu gick vi i alla fall dit eftersom Buster ännu är en slyngel som inte riktigt kan uppföra sig när han är lös. Vi hade turen att få sällskap av en tjusig dam. En Alaskan husky på sex år. Jag fick aldrig klart för mig vad hon hette, så jag kommer kalla henne Madam Husky.

  Figaro blev tagen med storm! Han har helt glömt Sigrid nu och hans hjärta (och andra delar för del delen) tillhör helt och fullt Madam Husky. SÅ kär blev han att han till och med lekte, och alltså inte bara försökte mejka sweet love to her. Fast mest försökte han förstås göra det. Madam Husky var tålmodig som få. Inte en ända gång blev hon arg och sa ifrån. Därför vet Figaro att dom är som gjorda för varandra!

  Som tur var så hade Madame Huskys matte inget emot att Figaro hela tiden försökte befrukta hennes hund. ”Äh, hon säger ifrån när hon får nog” sa hon bara. Jag skämdes ändå lite. Jag menar det är inte så kul att vara ägaren till den lille kåtbocken.





Men vi har inte bara busat. Vi har jobbat också. Figaro och jag stack ut på morgonjogg vid tjugo över sju. Det var svinkallt förstås! Inga noll grader idag inte. Vi körde i 42 minuter och det var segt. Så jävla jobbigt med alla kläder! Det tyckte Figaro också.

  Sen käkade jag en mastodontfrukost och sen drog vi till gymmet. Kändes hemskt segt på väg ner. Borde ha stannat hemma och låtit kroppen ta hand om maten lite längre. Hur som helst så blev det ett riktigt bra pass till slut. Känner mig fortfarande lite mör i armar/axlar/rygg och framför allt nacke. Marklyftens förtjänst. Är uppe på 70 kg nu. Inte många reps, men det tar sig.

  På väg hem köpte vi ett kg proteinpulver. Blir intressant att prova. Senast jag käkade sånt var för nästan tio år sedan och då tyckte jag att det inte var vansinnigt gott.


Jag hjärta komp likamed sant.

Imorgon är jag ledig och idag fick jag gå tidigare från jobbet. Wohooo!! Sånt gör mig på så strålande humör att jag får lust att göra en Sound of Music! Alltså dansa runt och sjunga på ett för andra otroligt irriterande sätt.

  Nu funderar jag på hur jag ska förvalta dessa extra lediga timmar. Jag ska definitivt städa. Sen måste jag naturligtvis promenera med Figaro. Är träningssugen så jag ska nog jogga med. Kan bara inte bestämma mig för om det borde göras nu eller i kväll. Sen har vi tvättid idag, men tror jag överlåter det mesta tvättandet åt Sven (jag sköter ju faktiskt städningen). Kanske borde jag dra ner på stan en runda och jaga rätt på en mp3spelare också. Behöver verkligen något bättre än den här skitmobilen jag har!!

 

Igår körde vi bröst och triceps. Var inte alls sugen på bröst. Det är det tråkigaste jag vet! Men sen tog det så jävla bra i bänkpressen att jag blev supermotiverad! Även triceps kändes kanon! Fast när jag kom hem upptäckte jag att det nog inte alls gått så bra för jag hade gjort sämre resultat än under förra passet. Tänkte att det var skit samma för jag kände ju ändå hur slut jag var och trodde absolut på ordentlig träningsvärk.

  Men icke. Jo lite känningar har jag väl men inte alls som jag hoppats på. Pissigt. Men men. Det är snart dags igen.

 

Avslutade gårdagen med ytterligare en portion av mitt nya favoritmellanmål. Misslyckades ju fatalt med första försöket men nu har jag fått till det. Det är sååå gott! Hittade det på den här sidan http://zuzibuz.blogg.se/ där det för övrigt fanns en massa andra recept som såg smaskiga ut!

  För den som vill prova så mixar man havregryn och valnötter (lika mycket av vardera) som sen får svälla i en skvätt Alpro soyamjölk (ta för allt i världen inte för mycket soyamjölk för då blir det gegga av alltihop). Sen röra man ner smeten i hårt vispad äggvita som man smaksatt med vaniljsocker och lite vanligt socker (eller sötningsmedel men sånt är jag inget stort fan av). Godare än godis!



Nu har jag bestämt hur det blir. Först promenad för då får jag sälla av Annsofie och joggning i kväll. Men först! Städning!


Bakmisslyckanden och kattmat.


I söndags när jag var ensam hemma passade jag på att baka bröd. Det blev jättefint! Men sen gick det åt helvete. Det jävla brödet vägrade släppa ur formen och det slutade med att jag slängde skiten.

 

 

  Då försökte jag mig på ett nyttigt mellanmål med vispad äggvita blandat med nötter och havregryn som fått svälla i soyamjölk. Det gick inte bättre och istället för att bli en luftig, lätt krämig massa blev det soppa av alltihop. Jag var inte särskilt munter den kvällen kan jag meddela. Jag tänker lägga brödbaket på hyllan ett tag nu, eftersom båda försöken sista tiden har blivit mer eller mindre misslyckade. Mellanmålet ska jag däremot göra ett nytt försök med senare i kväll.

 

Igår var det benträning. Fjärde passet måste det väl vara tror jag. Jag ökade igen. Sven gick hem. Det är lite skillnad på engagemanget i vårt tränande kan man säga. Hur som helst. Ben gick riktigt bra, axlar gick sämre. Tog tvärslut redan i tredje övningen. Axlar och bröst är mina sämsta muskelgrupper. Dom är riktigt urkassa får man säga.

 

Efter jobbet gick jag och Figaro till djuraffären och köpte kattmat. Vi köpte lite tuggpinnar oxå och fick en söt liten burk som jag inte har en aning om vad jag ska lägga i. Kalaset brakade iväg på nätta 760 spänn. Det är konstigt men utgifterna på djuren känns aldrig sura. Nä tvärt om, jag känner mig som en sån jävla bra människa när jag handlar till djuren eller konstaterar att försäkringspengarna dragits från konto.

  Ärligt så förstår jag inte folk som snålar på mat och skiter i att försäkra sina djur. Det kommer jag aldrig någonsin göra!



Nu på eftermiddagen har jag och Figaro varit på promenad med Annsofie, Morris och Sigrid. För ovanlighetens skull gick vi ner mot staden. Det var väl inte så klyftigt för på stan kunde ju inte hundarna gå lösa utan irrade istället runt och slog knut på varandras koppel

  Och jag spydde galla som fan. Stackars Annsofie, det var inte många sylar hon fick i värdet mellan mitt gnällande. Men jag är så trött på så jävla mycket nu. Måste få ur mig lite innan det blir en hjärntumör av det hela!

 

Sa jag föresten att jag drömde att jag skulle få tillbaks 27 tusen spänn på skatten. Det var den bästa drömmen ever! Fast 12 tusen borde jag få tillbaks. Minst.


RSS 2.0