På besök.

Igår var vi och hälsade på hos Jeanette. Man kan sammanfatta besöket med två ord; högljut och lekfullt (är man särskrivare blir det väl fyra). Ville och Mozart fann varandra ganska omgående. Hade antagligen med färgen att göra, typiskt rasistiskt beteende.

  Vädret var strålande, som det varit ganska ofta den här hösten. Jeanette bjöd på god after eightkladdkaka och Mozart kissade inte på golvet. Det var över lag ett mycket lyckat besök.

  Efter det lämnade jag Mozart hos Sven och drog ner på stan för att köpa gummistövlar. Det är dess värre helt omöjligt att få tag i ett par helt vanliga stövlar i storlek 39. Verkligen helt omöjligt! Jag är fortfarande stövellös alltså. Och ganska ofta blöt om fötterna.

 


En kul typ som heter Tobbe

Inte så lätt att hitta jämnstora lekkamrater till en hund som är lika liten som ett stort marsvin. Men nu har vi vid två tillfällen stött ihop med Tobbe, en 2.6 kg tung yorkshireterrier. Hysteriskt roligt! Mindre hysteriskt roligt var att Tobbe två gånger försökte pinka på mina ben. Men det gör inte så mycket faktiskt.
 



Middagsgästen.

Igår var blev vi helt spontant överbjudna till Annsofie och Gustav på middag. Det blev andra besöket sedan Mozart flyttat in. Första var samma förmiddag. Mozart njöt av alla stora mattor och stora golvytor och leksakslådan full med prylar att släpa runt på. och när vi fick komma tillbaks blev han ganska vild av lycka.

  Nån som inte blev det minsta lycklig var Morris. Han såg ganska totalförkrossad ut och led sig igenom kvällen med en min av fullkomlig förtvivlan. Och jag kan förstå honom faktiskt. Det är inte särskilt kul att få oönskat besök, som dessutom bajsar på ens golv.

 

Det serverades kycklingpasta med parmesanost och till efterätt blåbärspaj med vaniljglass och slånbärsbrännvin. Skitgott var det! Snålvattnet börjar rinna lite när jag tänker på det. Är ganska hungrig. Så jag ska fixa lite lunch tror jag.

  Tack till Annsofie och Gustav för en mycket trevlig fredag!

 





Tvätttvätttvätttävtt.

Tvättat i stort sett allt maskintvättbart i hela lägenheten idag (igen). Jag avskyr att tvätta! Av allt man måste göra i ett hushåll är tvättandet det värsta jag vet! Sjukt jävla tråkigt! Men det måste ju göras. För jag antar att ingen är intresserad av att bli tvättansvarig i det här hushållet?

  Efter hanterandet av två ton tvätt drog vi på promenad med Sven, Kenzo och Morris. Lekte i sanden på vollybollplanen, badade (bara Morris) och åt glass. Nästa promenad tajmades in helt perfekt med värsta skyfallet. Det var inte populärt och Mozart fick åka innerficka hem.

   Mozart föresten, han har tappat bebispälsen. Sanningsenligt så föll den inte direkt av, utan den fick lite hjälp på traven. Nu ser han ut som en riktig hund istället för ett virvelmarsvin. Tjusigt!

 



Domarutbildning och Primate Cup.

I lördags var det domarutbildning på klubben, och utbildningen hölls av ingen mindre än Filas huvuddomare (om jag fattade saken rätt), Clint Kingsbury. Jag lider av lätt prestationsångest. Och jag vågar inte ställa frågor för oavsett vad folk säger om dumma frågors varande och icke varande så vet ju alla att man hela tiden himlar med ögonen inombords och tänker ”Seriöst dum i huvudet!”. Eller är det bara jag som gör det? Men det gick bra ändå!

  Men teori är en sak, praktik en helt annan. Så på söndagen, när Primate cup gick av stapeln i Ektorpshallen och jag skulle döma på riktigt var jag så jävla nervös! Sådär klimakteriesvettningsnervös och ganska illamående. Men det gick också ganska bra.

  Hann ta lite bilder också.

 









Häng och sånt.

Vi har hängt med Annsofie och Morris idag. Vi började med fika på Solsidan. Det var inte sol där vi satt. Kasst! Men utsikten var fin i alla fall. Först hade vi tänkt äta lunch, men eftersom ingen av oss var hungrig blev det bara fika. Och vi var rörande överens om att det är helt sjukt att ta 15 spänn för en biscotti lång som ett finger och bred som två (mina fingrar). Visst den innehöll typ fyra mandelbitar. Men ändå!

  Efter fikat gick vi till djuraffären och blev nästan pratade till döds av den övertrevlige expediten. Sen rundade vi strömmen och Morris badade. Överallt och hela tiden. Morris ska föreställa en Jack Russell, men han är ju inte registrerad så det finns nog ganska stora chanser att han är en blandras. Antagligen JRT och säl. Kanske JRT och bäver. JRT och motorbåt skulle det också kunna vara.

 





RSS 2.0